Un piteștean a fost prins după ce a condus drogat pe bulevardul Nicolae Bălcescu!

de | 05.01.2023 17:44 | Eveniment, Pitești, Știri

Tot mai mulți șoferi sunt depistați sub influența drogurilor la volan, acesta fiind și cazul unui bărbat de 31 de ani, din Pitești.

Polițiștii Biroului Rutier Pitești l-au depistat pe piteștean, în cursul zilei de ieri, 04 ianuarie, în timp ce efectuau acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Bărbatul a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal:

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.”, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto Agora.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un argeșean a prezentat un permis fals după ce originalul i-a fost anulat! Actul părea emis de autoritățile poloneze!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Bălcescu | Pitești

Ultimele articole