Adrian Sandu: Doresc să contribui la dezvoltarea comunității în care trăiesc, fiindcă așa vom trăi și noi mai bine!

de | 30.01.2023 08:15 | Lifestyle

 

Industria auto este un sector emblematic pentru Argeș, patria automobilelor Dacia. Interesele acesteia au fost constant reprezentate de către Asociația Constructorilor de Automobile din România. Prin reprezentanții săi, ACAROM a ținut mereu aproape de întreaga industrie creată în jurul uzinei de la Mioveni, unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-un țării noastre. Adrian Sandu, secretarul general al ACAROM, este una dintre cele mai distincte voci în domeniu, analizele și punctele sale de vedere fiind urmărite cu interes de către toți cei implicați în domeniul auto. Spune că a început 2023 „cu optimism și încredere că putem fi mai bine și că putem avea rezultate mai bune decât în 2022”.

 

Aflată în continuă schimbare, piața auto a generat numeroase shimbări inclusiv în privința profilului angajaților de care este nevoie pe piață. Cu toate acestea, susține Adrian Sandu, școala românească încă nu a reușit să se adapteze din mers pentru a furniza specialiștii de care este nevoie.

 

Este necesară o reașezare a programelor de învățământ pentru ca școlile, liceele și universitățile să poată furniza specialiștii necesari în prezent și viitor. O serie de meserii se vor adapta, altele vor dispărea încet-încet, dar tranziția către digitalizare va fi din ce în ce mai accentuată și România trebuie să fie pregătită. Cei care vin în auto sunt în marea lor măsură pasionați de acest sector și sunt foarte adaptabili cerințelor sectorului. Evident, companiile din sector s-au implicat în programele de studii ale acestora, astfel încât, atunci când ajung în uzine, să fie necesare doar mici programe de adaptare. Consider că avem premise și generațiile următoare pot avea un viitor în acest sector.”, ne-a declarat Adrian Sandu.

 

De foarte multe ori am auzit spunându-se că vechile generații ar fi beneficiat de cunoștințe mult mai solide, spre deosebire de generațiile de astăzi, care au cam înlocuit procesul de învățare cu excesul de tehnologie. Secretarul general al ACAROM crede că adevărul este pe undeva pe la mijloc, în ambele cazuri putându-se vorbi despre avantaje și dezavantaje:

 

Nu se poate face o comparație. Erau alte vremuri, alți oameni, alte obiective. Pot afirma însă că viteza cu care se derulează lucrurile în prezent este mult mai mare decât în trecut. Accesul la informație, prelucrarea acesteia, utilizarea instrumentelor digitale au accelerat mult contextul în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Avantaje: primim informație și luăm decizia mult mai repede. Dezavantaje: uneori nu mai avem timp pentru noi.

 

Deși până în prezent a fost foarte implicat în tot felul de proiecte care vizează industria auto, Adrian Sandu susține că nu are un proiect sau o realizare profesională de care este cel mai mândru.

 

Consider că am făcut multe lucruri bune în carieră, vreau să mai fac încă pe atâtea cel puțin, dacă nu și mai multe și doresc ca prin ceea ce fac să contribui la dezvoltarea ACAROM și a sectorului auto din România și la dezvoltarea comunității în care trăiesc, fiindcă așa, automat, vom trăi și noi mai bine.”, ne-a mai declarat Adrian Sandu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Andreea Popa: Atunci când iubești ceea ce faci, cu multă muncă, ambiție și răbdare totul este posibil!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Sandu | Dacia | Mioveni