Adrian Frîntură: Te dezvolți atât cât îți dai voie singur, cât îți permiți tu ție!

de | 30.01.2023 08:30 | Lifestyle

 

De 15 ani activează în administrația locală, fiind consilier juridic, iar din 2020 este și în conducerea Primăriei Moșoaia, fiind ales viceprimar al localității. Adrian Frîntură, licențiat în Drept, a făcut, în urmă cu câțiva ani, și pasul către politică, devenind membru PNL.

 

Eu am intrat în politică, pentru că așa m-a dus viața. Nu a fost o decizie ușoară sau pe care să o iau așa, fără să clipesc! După 15 ani de administrație, am stat mult să cântăresc acest pas. Și tot ce mi-am dorit, și încă îmi doresc, este să nu cumva să îi dezamăgesc pe oameni.”, ne-a explicat viceprimarul Adrian Frîntură.

Pentru acest an, planurile sale sunt în strânsă legătură cu cele ale localității Moșoaia.

Facem eforturi să găsim un echilibru între dorințele oamenilor și nevoia de dezvoltare pe partea de infrastructură a comunei. În 2022, am reușit să nu deturăm motoarele și sunt convins că așa vom face tot mandatul. Am luptat mult, am discutat, negociat, calculat și apoi aderat la ADI Transport, pentru a intra în zona de transport cu autobuzele Piteștiului. Spre deosebire de alții, nu am stat să ne lăudăm, pentru că am fost ocupați să parcurgem legea, să discutăm cu reprezentanții ADI, să vedem de unde luăm bani și cum formulăm corect un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Planurile pentru acest an, pe scurt, sunt legate de infrastructura comunei, pentru că, din păcate, am fost deficitari și încă mai avem decalaje de recuperat în acest sens, însă, ușor, ușor le rezolvăm. Nu e ușor să recuperezi un decalaj atât de mare cu bani atât de puțini. Sumele par mari, însă – la o analiză mai atentă – orice om de administrație poate să îți spună că e complicat să faci în 4 ani ce nu s-a făcut în 20. Ce ne-am propus până acum am și reușit!”, ne-a declarat Adrian Frîntură.

Cum vede noua generație din politică și administrație?

Aș vrea din suflet să vă spun că viitorul sună bine, însă, din păcate, uitându-mă la administrație și politică, parcă nu sunt atât de optimist. Revin la exemplul celor care stau și se laudă pe Facebook cu ceea ce facem noi, echipa Primăriei Moșoaia, că ei nu sunt în stare să facă nimic. Cumva, cei care au intrat mai târziu în politică, fără să aibă tangență cu administrația sau să aibă habar de legi și atribuții, merg pe premisa că circul se punctează. Realitatea este că, cine ajunge în administrație, reușește repede să înțeleagă că circul ăsta ieftin este pentru neserioși și pentru cei care nu muncesc efectiv. Dacă ai munci, nu ai avea timp să te maimuțărești pe Facebook toată ziuă și ai avea simțul penibilului.”, este de părere Adrian Frîntură, criticând superficialitatea noilor aleși publici.

Despre formarea sa profesională consideră că a prins o perioadă atât cu exemple pozitive, cât și negative, care l-au învățat să aleagă calea cea dreaptă, fără teama de a greși.

Cred că dezvoltarea profesională ține de fiecare dintre noi. Te dezvolți atât cât îți dai voie singur, cât îți permiți tu ție. Nu e un standard.”

Ca viceprimar ne-a declarat că are aceeași activitate ca și colegii săi, alături de care vine la serviciu dimineață de dimineață, misiunea aparatului Primăriei Moșoaia fiind aceea de a găsi soluții la sutele de probleme care apar zilnic, fiind de datoria lor să le și rezolve.

Ne dorim să facem mai mult pentru Moșoaia. De exemplu, alături de primarul Ion Necula, am reușit în ultimii 2 ani să realizăm investiții importante pentru comunitate, în principal pe partea de infrastructură rutieră, motiv pentru care pot spune că mă bucur din suflet pentru oamenii care vor beneficia de acestea.”, ne-a mai declarat viceprimarul Adrian Frîntură.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Sandu: Doresc să contribui la dezvoltarea comunității în care trăiesc, fiindcă așa vom trăi și noi mai bine!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Frintura