Unitățile de învățământ din Pitești își fac necesarul de dotări pentru a accesa finanțări

de | 23.01.2023 13:38 | Administrație, Din ediția tipărită, Pitești, Știri

Data de 19 martie este termenul-limită pentru apelul competitiv „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, bugetul total alocat prin PNRR pentru aceaste investiții fiind de aproape 1 miliard de euro. În ultima săptămână din ianuarie, unitățile de învățământ vor finaliza analiza nevoilor privind dotările noi cu mobilier, echipamente necesare în cadrul fiecărei grădinițe și școli sau al fiecărui liceu.

După cum ne-a declarat inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, se merge pe două componente: mobilier și dotări de laboratoare. La primul capitol intră de la bănci – pupitre și scaune până la dulăpioare.

Șansa de a se realiza dulăpioarele care ușurează ghiozdanele inuman de grele

tudosoiu dotari scoli

Se iau în calcul numai sălile de clasă unde mobilierul nu a fost schimbat în ultimii 5 ani, indiferent prin ce formă de finanțare: din bugetul școlii sau din sponsorizări. În rest, orice mobilier necesar în sălile de clasă mai vechi de 5 ani poate fi schimbat.”, a subliniat inspectorul general Dumitru Tudosoiu.

Prin acest proiect de finanțare nerambursabilă, cu sume uriașe alocate la nivel național, s-ar putea rezolva și problema dulăpioarelor pentru rechizite și materiale didactice, solicitate în nenumărate rânduri de părinți, pentru a mai ușura astfel ghiozdanul pe care elevii îl cară zi de zi.

Al doilea capitol cuprinde dotările laboratoarelor.

Aici intră cele de informatică, chimie, biologie etc. până la cabinetul de asistență psihopedagogică. Se pot pune pe lista de achiziții echipamente specifice, respectiv eprubete, tăvițe și aparatură de specialitate. La informatică e simplu și se pot solicita echipamente precum computer, laptop, imprimantă, tablă inteligentă, ochelari VR, monitoare, camere video etc.”, a mai explicat inspectorul general.

Fiecare unitate de învățământ își face o analiză de nevoi, vizată și supervizată de Inspectoratul Școlar General Argeș, apoi toate datele se adună la Primăria Pitești, iar aceasta depune un proiect unitar în cadrul apelului din 19 martie.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: