PNL: Se apropie votul final pentru bugetul local al municipiului Curtea de Argeș!

de | 09.02.2023 10:10 | Curtea de Argeș, După locație, După subiect, Județean, Pitești, Politic, Știri

PNL Curtea de Argeș a formulat o serie de propuneri/amendamente pentru bugetul anului 2023. Potrivit comunicatului de presă transmis propunerile liberalilor din Curtea de Argeș au vizat: investiții în imbunătățirea retelei de canalizare; continuarea proiectului de bugetare participativă; amenajare de spatii verzi, parcuri și terenuri de sport și a zonei ruinelor Bisericii San Nicoară; amenajarea cursurilor râurilor și pârâurilor din Curtea de Argeș; construirea unui pod rutier în zona dintre strada Alexandru Lahovary și strada San Nicoară.

“Am luat act și salutăm decizia de a aloca fonduri pentru investiții în imbunătățirea rețelei de canalizare pe strada Victoriei și a străzilor adiacente, pentru stație de tratare biologică și primire vidanja – așa cum au cerut cetățenii și cum am văzut noi un oraș civilizat pentru secolul în care trăim, de aceea am și depus amendamente în acest sens. Este bine că se face ceva, dar putea fi și mai bine dacă aceste lucrări se făceau accesând fonduri nerambursabile prin PNRR!”, a precizat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, potrivit sursei citate.

Un alt lucru pozitiv – marca PNL- este faptul că s-au bugetat doua terenuri de sport – ambele propuse de cetățeni prin bugetarea participativă (am observat în discuțiile cu locuitorii urbei ca spațiile destinate activităților sportive și de recreere ocupă un loc prioritar pentru aceștia), arată liberalii din Curtea din Argeș în comunicatul de presă transmis. Miniterenul de baschet – Progresu- votat cu 1.500 de semnături și terenulul de sport Fântâna lui Manole. La momentul respectiv Primăria nu a identificat un teren unde să fie construit, însă după discuții constructive am reușit să fie bugetat și acesta. Pentru acest an, pentru proiectul de Bugetare Participativă, care s-a bucurat de succes din partea locuitorilor, suma a fost suplimentată cu 50% fată de cea de anul trecut.

”Construirea unui pod pentru autoturisme”

“Plecând de la nevoia locuitorilor de a avea spații verzi, parcuri și terenuri de sport s-a alocat suma de 300.000 lei pentru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea spațiilor verzi. Un interes deosebit îl reprezintă zona vechiului Orășel al Copiilor – lângă fostul cinematograf Argeșul, un parc abandonat în momentul de față. Un alt studiu de fezabilitate se va face pentru “Conservarea și valorificarea ruinelor Bisericii San Nicoară. Consilierii PNL au depus un amendament la buget, cu impact major pentru comunitate privind siguranța cetățenilor – un studiu de fezabilitate pentru realizarea traversarii cursurilor râurilor/pârâurilor astfel încât sa nu se mai ajungă la pierderea de vieți omenești. Parte din această propunere este analiza realizării unei rute ocolitoare, prin construirea unui pod pentru autoturisme, care să traverseze pârâul dintre strada Alexandru Lahovary și strada San Nicoară”, a afirmat liderul organizației municipale.

Liberalii din Curtea de Argeș consideră că anveloparea blocurilor – una din temele liberale din trecut, ar trebui s- reprezinte prioritate ZERO pentru administrație deoarece se poate realiza prin fonduri alocate prin PNRR. Spre deosebire de reabilitatea /consolidarea realizată din fondurile bugetului local unde cofinanțarea din partea proprietarilor variază intre 20-40%, în acest caz se poate realiza cu costuri 0 din partea locatarilor.

“În ultimul an, am fost mult mai aproape de cetățeni, le-am ascultat problemele și încercăm să rezolvam parte dintre cele mai arzătoare, de aceea ne dorim un buget realist și mult mai aproape ce nevoile reale ale cetățenilor, astfel că aseară la ședința BPL a PNL Curtea de Argeș am rediscutat toate punctele și am mandatat consilierii locali să susțină bugetul dacă vor fi prinse și propunerile/ amendamentele depuse de noi”, a mai spus Cosmin Petrescu, potrivit sursei citate.

Desigur, liberalii din Curtea de Argeș susțin că rămân multe alte probleme ce trebuie adresate: teii de pe bulevard, câinii comunitari, lipsa transparenței achizițiilor făcute de primărie, lipsa susținerii ONG-urilor care se ocupă de copii cu probleme, lipsa unui plan de digitalizare a primăriei (refacerea rețelei IT a primăriei este doar un prim pas).

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Liviu Nicolae, președintele COAL Argeș: ”Asocierea în zone metropolitane este soluția viabilă pentru dezvoltarea durabilă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Fântâna lui Manole

Ultimele articole