Maliki International SRL este una dintre cele mai mari companii cu sediul în comuna Călineşti. Afacerea a fost înfiinţată în februarie 2017 de către un cetăţean britanic, Terry Fearghal Keenan, care a cooptat-o în echipa de conducere pe românca Elena Vana. Cei doi au iniţiat o companie cu acelaşi nume şi în Marea Britanie, în luna mai a aceluiaşi an, pentru ca în ianuarie 2018 firma să fie dizolvată. Săptămâna trecută, conducerea a solicitat la Tribunalul Comercial intrarea în insolvenţă a societăţii Maliki International SRL din România.
Conform propriului site, Maliki International SRL este importator de bunuri FMCG (bunuri de larg consum), care şi-a propus să distribuie în toată Europa din produse din categoria alimentelor, băuturilor răcoritoare, cofetărie, articole de toaletă, produse de igienă pentru sănătate și frumusețe de la furnizorii parteneri din Germania, Austria, Danemarca, Belgia și Republica Irlanda.
Maliki International SRL și-a stabilit o bază în România și a acceptat rapid să furnizeze direct de la producătorii mai multor mărci de top din industria FMCG din întreaga Europă. De atunci, ne-am bucurat de o creștere constantă de la an la an, rezultând o creștere extinsă a rețelei și crearea de noi parteneriate. Cu un lanț de aprovizionare solid și relații pe termen lung pe care le-am cultivat în ultimii 25 de ani, avantajul nostru competitiv este că oferim servicii de la ușă la ușă mărcilor de top cu durabilitate și fiabilitate.” – se laudă reprezentanţii firmei pe site-ul companiei.
Ciudata afacere înfiinţată acum 6 ani, cu experienţă de 25 de ani!
Într-adevăr, în primii ani compania a crescut constant, atingând nivelul de vârf al businessului în 2020, când cifra de afaceri a fost de peste 74 milioane lei. Anul trecut, compania s-a prăbuşit efectiv, înregistrând afaceri de doar 170.000 lei şi profit zero, în vreme ce datoriile companiei raportate la Finanţe ating pragul de 11,8 milioane lei. Cum a cultivat, însă, o companie cu o istorie de doar şase ani relaţii de 25 de ani – asta rămâne o dilemă! Cert este că în România, ca şi în Regat, afacerea nu prea i-a mers domnului Keenan, care pe 10 martie a solicitat intrarea în insolvenţă a societăţii din Călineşti, cererea urmând să fie analizată de Tribunalul Specializat Argeş marţi, 21 martie.
Numele Terence Fearghal Keenan apare implicat într-o anchetă a autorităţilor din Belfast (Irlanda de Nord), în care o întreagă familie Keenan a fost cercetată pentru o afacere de contrabandă cu alcool în valoare de milioane de lire sterline.
Presupusa operațiune de contrabandă, originară din Franța, a fost descoperită de agenții vamali care au confiscat mai multe loturi de alcool în Anglia. ARA (Agenția de Recuperare a Activelor) a percheziționat o serie de spații rezidențiale și comerciale din Keady și Dungannon folosind mandate de percheziție și sechestru acordate de Înalta Curte din Belfast. ARA a susținut la Înalta Curte că principalul coordonator în gestionarea afacerii a fost Gerard Keenan, dar că fratele său Fearghal Keenan a fost director în unele dintre companii și, pe o perioadă de doi ani, a procesat peste 4 milioane de lire sterline din fonduri ale companiei prin conturi bancare personale” – scria în decembrie 2004 ziarul Belfast Telegraph.
(Foto: maliki.ro)
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Fiii lui Benone Lazăr au cerut insolvenţa Lazăr Company Junior