anchetaonline.ro

Fiii lui Benone Lazăr au cerut insolvenţa Lazăr Company Junior

de | 21.03.2023 07:45 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Importante, Pitești

Parte a grupului International Lazăr Company, unul dintre brandurile româneşti  cu tradiţie din domeniul transportului rutier de mărfuri, Lazăr Company Junior ar putea intra în insolvenţă săptămâna aceasta. Cei doi acţionari ai firmei, fraţii Cătălin şi Ionuţ Lazăr, fiii cunoscutului om de afaceri Benone Lazăr, au depus la Tribunalul Specializat Argeş cerere prin care solicită judecătorului sindic intrarea în insolvenţă.

Săptămâna aceasta se decide intrarea în insolvenţă

După ce a construit de la zero una dintre cele mai puternice firme de transport din România, Ion Lazăr a început în urmă cu mai bine de un deceniu să predea ştafeta celor doi fii ai săi, Ionuţ şi Cătălin. „Îmi plac camioanele. Ne-a intrat în sânge fierul, am crescut în maşini”, mărturisea în urmă cu ceva timp Cătălin Lazăr. Cei doi tineri lucrează de câţiva ani alături de tatăl lor şi, pe lângă activitatea în cadrul firmei-mamă, Internaţional Lazăr Company, coordonează la rândul lor businessuri mai mici în domeniul transportului internaţional de mărfuri, aşa cum este şi Lazăr Company Junior.

Firma Lazăr Company Junior a fost fondată în anul 2006, având acelaşi obiect de activitate ca majoritatea companiilor din cadrul grupului Lazăr – transportul de mărfuri. Societatea nu a ajuns însă niciodată la nivelul International Lazăr Company, în cel mai bun an, când flota sa număra 22-23 de camioane, având afaceri de aproape 8 milioane lei şi o medie de 24 de angajaţi. Ulterior, activitatea companiei s-a diminuat, ajungând ca în 2021 să raporteze cifră de afaceri zero şi datorii de 1,2 milioane lei, din 2019 nemaiavând niciun angajat pe statele de plată.

Marţi, 14 martie, reprezentanţii societăţii au depus la Tribunalul Comercial solicitare de intrare în insolvenţă conform art. 66 din Legea nr. 85/2014, cererea debitorului urmând să se judece de urgenţă marţi, 21 martie la ora 10.

cifra afaceri Lazar Company Junior

Nu am mai avut deloc activitate pe această firmă, de care de altfel s-a ocupat mai mult fratele meu. Ne-am concentrat pe alte proiecte”, ne-a declarat Cătălin Lazăr, acţionar în cadrul companiei alături de fratele său Ionuţ, care este şi administrator.

Compania-mamă Internaţional Lazăr Company a avut afaceri de 41,2 milioane euro anul trecut

Una rece, alta caldă! Dacă Lazăr Company Junior pare să se afle la sfârşit de drum, nu acelaşi lucru se poate spune de compania mamă, International Lazăr Company, aflată într-o perioadă bună, după ce în 2021 a reuşit pentru prima dată să depăşească pragul de 200 milioane lei în ceea ce priveşte cifra de afaceri (42 milioane euro), iar anul trecut s-a menţinut cam la acelaşi nivel (41,2 milioane euro).

Transporturile de marfă efectuate pe rute internaţionale asigură aproape 60% din businessul companiei Internaţional Lazăr, iar 40% sunt transporturile pe rute interne. Principalele rute de transport pentru Internaţional Lazăr sunt către Spania, Germania, Franţa, Maroc şi altele. Transportatorul are contracte cu Ursus, Heineken, Carrefour, Profi şi alţi retaileri, dar şi cu Renault, pentru care asigură transportul în Maroc, un rol important în negocierea acestora avându-l tânărul director comercial Cătălin Lazăr.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă insolvență pe piața asigurărilor! ASF a ridicat autorizația companiei Euroins

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Benone Lazăr | Cătălin Lazăr | Lazăr Company | Tribunalul Specializat Argeş