Până când vor ține temperaturile de vară? Un nou val de aer rece în România

de | 21.03.2023 08:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Până când vor ține temperaturile de vară? Un nou val de aer rece în România

Meteorologii au anunțat temperaturi extrem de mari pentru perioada în care ne aflăm, în următoarele zile, valori care ne duc cu gândul la vară.

Totuși, specialiștii spun că temperaturile vor varia de la o zi la cealaltă și de la o regiune la cealaltă. Marți, 21 martie, temperaturile maxime vor fi chiar și de 20 de grade în anumite zone ale țării.

Pe de altă parte, miercuri se va înregistra o ușoară scădere a temperaturilor, dar acest episod nu va ține mult, deoarece vremea frumoasă va reveni în a doua parte a săptămânii. Vom avea, însă, parte și de ploi de vară însoțite de descărcări electrice în anumite regiuni.

Miercuri se pare că se va răci ușor, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, dar nu vorbim de o răcire semnificativă, urmând ca în a doua parte a săptămânii să se încălzească semnificativ, să înregistrăm temperaturi maxime de 20 și peste 20 de grade în multe zone din țară, cu precădere în partea de vest și de sud a teritoriului.

Temperaturile minime vor fi pozitive în toată țara, însă precipitații se vor semnala cam în toate regiunile în aceste zile, în prima parte a săptămânii în mod deosebit. Mai multe precipitații se pare că vor fi în partea de sud, de sud-est a teritoriului, mai puțin în rest și foarte probabil să fie asociate și cu fenomene de instabilitate atmosferică, respectiv descărcări electrice, să se formeze norii aceia de ploaie de vară care să determine averse”, a transmis meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Un nou val de aer rece peste România

Începând de săptămâna viitoare, vremea va schimba foaia. Meteorologii spun că sunt șanse foarte mari ca temperaturile să scadă brusc în toate zonele țării, având în vedere că un val de aer rece va trece peste România.

Săptămâna următoare este foarte probabil să se răcească. Să se răcească în toate regiunile, cel puțin conform soluțiilor la momentul acesta, se pare că un val de aer rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire cam în toate zonele, foarte probabil în prima jumătate a săptămânii care urmează”, a adăugat meteorologul la Antena 3 CNN.

Foto Ziarul Unirea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă etapă în supermarketuri: S-a introdus scanarea prin care se află vârsta clienților

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie

Ultimele articole