Tineri beți și fără permis – la volan pe drumurile din Argeș!

de | 23.03.2023 20:30 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat, în cursul zilei de 22 martie, un bărbat de 34 de ani, din Stâlpeni, care conducea un moped pe DN 73, pe raza comunei Mihăești.

Bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

Mai mult de atât, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Argeșeanul s-a ales cu dosar penal conform art. 335 și 337 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.

Totodată, un alt argeșean a fost prins în același mod de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, din Rociu, a fost prins conducând un autoturism pe DJ 659 de pe raza comunei Bradu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că valabilitatea numerelor provizorii ale autoturismului era expirată.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că cel în cauză se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată fiind de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspect în urma căruia cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.”, transmite IPJ Argeș.

Foto descriptiv Opinia Timișoarei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat a vandalizat 37 de mașini după ce nu a găsit loc de parcare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: