Angajată a Băncii Transilvania- cercetată! A furat 1,3 milioane lei din contul unui client decedat

de | 30.03.2023 15:50 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Angajată a Băncii Transilvania- cercetată! A furat 1,3 milioane lei din contul unui client decedat

O angajată a Băncii Transilvania și un bărbat sunt cercetați după ce au furat 1,3 milioane de lei din contul unui client decedat.

Infracțiunea s-a desfășurat pe durata mau multor luni, în perioada noiembrie 2019-martie 2020. Femeia, în vârstă de 37 de ani, a accesat ilegal sistemul informatic, în lunile respective, de 12 ori. Totul a avut loc cu sprijinul bărbatului de 44 de ani.

Pentru că angajata avea acces la baza de date a ajutat la sustragerea mai multor sume de bani din contul clientului decedat.

Acum, procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi.

Inculpata B.F., folosindu-se de calitatea sa de funcţionar bancar, angajată a S.C. BANCA TRANSILVANIA S.A., a accesat fără drept, după decesul clientului P.I., datele informatice aferente contului bancar al acestuia, client al Băncii Transilvania, utilizând aplicaţiile informatice ale băncii, aflând astfel conţinutul contului bancar precum şi datele de identitate ale clientului şi a transmis toate aceste date de identificare inculpatului P.P.G., cunoscând că acesta le va utiliza pentru a transfera în mod fraudulos sumele de bani din contul defunctului”, au transmis procurorii, într-un comunicat.

Mai mult, bărbatul a determinat o altă persoană, în martie 2020, să prezinte unei funcționare bancare şi să folosească o procura notarială falsă, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv ca acesta să poată fi împuternicit pe contul clientului decedat.

Ulterior, inculpatul P.P.G. în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în intervalul 19.03.2020 – 31.03.2020, folosindu-se de cartela cu numărul de telefon primit de la inculpatul P.R., pe care acesta din urmă l-a declarat cu ocazia împuternicirii în fals pe contul bancar al defunctului P.I., respectiv de userul şi parola primite de la inculpatul P.R., pe care acesta le obţinuse fraudulos, a activat şi accesat în mod ilegal prin intermediul aplicaţiilor bancare aparţinând Băncii Transilvania internet banking şi mobile banking, contului bancar aparţinând defunctului P.I. şi a efectuat operaţiuni financiare, în mod fraudulos, constând în răscumpărare de obligaţiuni şi mai apoi transferul sumei totale de 1.373.300 lei către mai multe conturi bancare aparţinând unor persoane fizice şi juridice controlate prin interpuşi, sume de bani care au fost ridicate ulterior în numerar”, au adăugat procurorii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ana Morodan, reacție după ce a fost prinsă beată și drogată: „Am vrut să fiu o fată iubită și fericită”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: