(VIDEO) Argeș: Subordonații prefecților, în grevă

de | 10.04.2023 11:41 | Administrație, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național, Știri

(VIDEO) Argeș: Subordonații prefecților, în grevă

Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituțiile prefectului din țară au intrat azi în grevă generală și spun ca nu vor mai lucra decât după ce li se vor satisface cererile. La această acţiune participă 1800 de salariaţi. Acțiunea poate avea efecte majore asupra functionării administrației locale și serviciilor către populație.

greva subordonati prefecti 2 - (VIDEO) Argeș: Subordonații prefecților, în grevă

Aceste imagini sunt de la sediul Instituției Prefectului din judetul Argeș, acolo unde zeci de angajați au intrat astăzi în grevă. Oamenii spun că nu vor mai lucra absolut deloc până când nu le vor creste salariile si nu vor trece din subordinea Ministerului de Interne în subordinea Guvernului.

În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate. Grevistii vor ca salariile lor să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

Populația a aflat deja de la prima ora de aceasta greva. În cazul în care revendicările nu vor fi soluționate angajatii spun ca vor continua greva.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole