Percheziții în București și alte două județe! Angajați ai unor instituții – vizați

de | 10.04.2023 12:28 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Percheziții în București și alte două județe! Angajați ai unor instituții – vizați

Percheziții domiciliare, luni dimineața, în București și alte două județe din România! Este vorba de un dosar dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

Potrivit cercetărilor, mai mulți angajați din cadrul unor instituții ar fi fost convinși să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire, având un etaj în plus.

Descinderile au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, fiind făcute 10 percheziții în localitățile menționate.

În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepţie formată din beneficiarul unui imobil nou construit şi reprezentanţi ai unor instituţii publice ar fi semnat procesul verbal de recepţie la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălţime conform autorizaţiei de construcţie emisă”, anunţă Poliţia Capitalei.

Cercetările au arătat faptul că o persoană ar fi determinat angajații din cadrul instituțiilor publice înscrie dreptul de proprietate al unui imobil nou din București și a unor suprafețe mai mari decât cele prevăzute în autorizația de construire.

Se pare că în acest dosar sunt implicați şi lucrători ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, conform News.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Argeș: Subordonații prefecților, în grevă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole