Percheziţii de amploare la RAR! Sute de mașini au trecut de inspecții cu documente false

de | 30.06.2023 12:36 | Eveniment, Național, Știri

Autoritățile au descins într-un dosar care vizează  infracţiuni de fals în legătură cu activitatea de verificare tehnică şi omologare a autovehiculelor.

Anchetatorii suspectează că sute de autovehicule au fost omologate după ce, în documente, au fost trecute date nereale legate fie de starea tehnică, fie de masa maximă autorizată.

În acest context, oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut joi, şapte percheziţii, la sediul unei instituţii din Bucureşti, precum şi la adresele a două persoane din judeţul Ilfov şi Bucureşti.

Potrivit News.ro, instituţia la care au avut loc percheziții este Registrul Auto Român, iar Infracţiunile ar fi fost comise începând cu anul 2019 şi până în prezent.

Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituţia de profil respectivă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menţionată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B. Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deţinerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca „bun tehnic” fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, de către poliţie, pentru defecţiuni tehnice ori modificări neomologate”, transmite, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov printr-un comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, unele autovehicule non-euro, aduse din spaţiul extraeuropean, ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare, iar altele ar fi fost transformate în autoutilitare, în scopul achitării  unor taxe şi impozite mai mici.

Autoritățile anunţă că vor cere reexpertizarea autovehiculelor care fac obiectul anchetei, peste 300 de autovehicule, iar în urma perchezițiilor, peste 400 de persoane vor fi audiate.

Reacţia RAR

Reprezentanții Registrului Auto Român transmit că nu au fost informați până în acest moment despre implicarea vreunui angajat în săvârșirea unor fapte de natură penală în legătură cu cercetările efectuate.

De asemenea, conducerea RAR transmite că va acorda tot sprijinul autorităților și a pus la dispoziția procurorilor actele solicitate.

Registrul Auto Român se dezice de orice activități care se derulează dincolo de cadrul legal și reiterează toleranța zero față de aceste aspecte.
RAR va lua toate măsurile necesare de sancționare a oricăror persoane, angajate ale instituției, în cazul în care, conform procedurilor în vigoare, se va ajunge la concluzia că există implicări în acest sens.
Pe parcursul derulării anchetei, RAR nu este abilitat să comenteze speța sau să furnizeze informații despre procedurile aflate în derulare.”, transmit reprezentanții Registrului Auto Român

sursă foto Facebook Registrul Auto Român Oficial

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Localnicii din Micești sunt terorizați de urși

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole