anchetaonline.ro

Argeșean reținut 30 de zile după ce a dat cu mașina peste doi polițisti!

de | 27.04.2022 16:13 | Știri, Eveniment, Județean

  • A dat cu mașina peste polițiștii care l-au oprit în trafic!
  • S-a întâmplat în ziua de Paște, pe 24 aprilie, în jurul orei 16.00, când un echipaj format din doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului – în timp ce se afla în timpul programului de muncă – a avut parte de un incident mai mult decât nedorit.
  • Cei doi polițiști asigurau activități de control rutier pe drumurile din Poiana Lacului și au avut inspirația să oprească în trafic un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.

 

Acesta a refuzat să le prezinte oamenilor legii documentele solicitate la control – atât actele personale, cât și cele aferente mașinii –  și s-a gândit că are o soluție să scape efectiv de polițiști, profitând de faptul că el se afla la volan, iar aceștia erau ieșiți din mașină.

A dat autoturismul înapoi și apoi a demarat în viteză, având intenția clară de a sustrage controlului. În timpul acestor manevre, șoferul inconștient a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt.

În urma evenimentului, din fericire, oamenii legii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost identificat rapid și, odată cu el, a fost găsită și explicația gestului total necuvenit! Din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura permisul suspendat!

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal, anunță IPJ Argeș.

 

Acestei acuzații i s-a adăugat însă una și mai complicată: ultrajul!

Acesta este definit ca fiind ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

Se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea punctuală (amenințare, lovire, vătămare, omor, lovituri cauzatoare de moarte tec), ale cărei limite speciale se majorează însă cu o treime.

Ulterior, în ziua de 26 aprilie, pe numele bărbatului care este tot din Poiana Lacului, procurorii au emis mandat de aducere  și acesta a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, unde a fost audiat. După această procedură, conform competențelor, procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând  să fie dispuse măsuri preventive.

 

INFORMAȚii NOI

Argeșeanul de 34 de ani care în ziua de Paște a dat peste doi polițiști aflați în timpul programului la Poiana Lacului, a fost reținut pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, anunță IPJ Argeș

 

 

politie oprit masina

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A jefuit un norvegian! Tânăr din Argeș – cercetat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poiana Lacului