A fost stabilit modelul cardurilor de energie

de | 27.12.2022 14:35 | Știri, După subiect, Economic, Național

A fost stabilit modelul cardurilor de energie și cel al certificatului de validare a datoriei față de asociația de proprietari, potrivit avocatnet.ro. Vă reamintim, că din 2023, pensionarii și persoanele cu dizabilități ce au venituri mici, persoanele care primesc ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere vor primi un ajutor financiar de 1.400 lei, pentru plata facturilor sau datoriilor la furnizorii de energie.

Valoarea ajutorului pentru plata facturilor la energie este stabilită la 1.400 lei, acordați în două tranșe egale, de câte 700 lei în lunile februarie și septembrie. Prin Ordinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) nr. 3237/2022 publicat în MO a fost stabilit modelul de card de energie și pe cel al certificatului de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari. Cardul se va primi automat, Ministerul Muncii fiind cel ce va stabili lista celor ce vor primi ajutorul. Lista celor care beneficiază de ajutor o găsiți aici.

 

Sursă foto: avocatnet.ro

De asemenea, plata datoriilor curente și/sau restante către furnizorii de energie se va face prin serviciul de mandat poștal. La efectuarea unei plăți prin servicii de mandat poștal beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente, potrivit sursei citate: cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poștal; actul de identitate; documentul sau documentele justificative prin care face dovada datoriei curente și/sau restante față de furnizorul de energie și/ sau, față de asociație; în cazul în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu decât cel care este inscripționat pe cardul de energie, contractul privind furnizarea energiei la domiciliul declarat împreună cu declarația pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea prețului la energie la domiciliul unde locuiește.

Sursă foto: avocatnet.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sprijin de la stat: 1.400 lei pentru încălzire. Iată cine îl primește

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole