A murit Petre Măsală, primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu

de | 17.02.2024 10:35 | Județean, Importante, Lifestyle

Petre Măsală, cel mai în vârstă călușar din țară și primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu, a încetat din viață.

Acesta și-a dedicat întreaga viață împărtășind noilor generații arta călușului.

PetreMasala 2 - A murit Petre Măsală, primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu

Ceata călușarilor din Stolnici a fost condusă de cel mai vârstnic și priceput călușar al județului Argeș, Petre Măsală care a învățat călușul la 15 ani de la cetele care străbăteau satele de Rusalii.

În 1962, am înființat ceata de călușari din Stolnici. Atunci când am venit eu, era un alt vătaf, foarte priceput, Radu Zarii, care, după ce s-a retras, m-a lăsat pe mine. Eram în formație 12 călușari: 8 din Vlăscuța și alți 4 din Stolniciˮ , declara, într-un interviu, Petre Măsală.

PetreMasala 1 - A murit Petre Măsală, primul argeșean care a primit titlul de Tezaur Uman Viu

Călușul de la Stolnici este singurul dans care nu a lipsit de la niciun fel de manifestare națională, intrând drept capodoperă în patrimoniul material al UNESCO.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Petre Măsală