A treia oară e cu noroc! Iar a început restaurarea cetăţii lui Vlad Ţepeş de la Poenari!

de | 26.08.2022 15:44 | Știri, Eveniment, Județean

Este pentru a treia oară când reîncep lucrările de restaurare a cetățenii lui Vlad Țepeș de la Poenari. Chiar dacă bugetul provine din bani europeni, din anumite cauze, primele două încercări de a începe au fost cu ghinion în ultimii patru ani, scrie adevarul.ro.

În cursul anului trecut, Consiliul Județean Argeș a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea câștigătoare a licitației, SC EURAS SRL – SC ARHING SRL, iar anul acesta, pe 14 iulie , proiectul a fost predat constructorului. Astfel, în urlima lună ”Stadiul fizic al lucrărilor de restaurare a cetății Poenari este la ora actuală de 13%”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanții Consiliului Județean Argeș.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări se ridică la 20,1 milioane lei cu TVA, din care proiectarea a costat 1,2 milioane lei, asistența tehnică din partea proiectantului – 190.400 lei, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor se ridică la 18,7 milioane lei. Finanțarea este acoperită din fonduri europene, iar lucrările de restaurare trebuie finalizate cel târziu la începutul lunii decembrie 2023.”, scrie Adevărul.

Aceste lucrări se întnd pe o suprafață de 1.897 metri pătrați.

 

Sursa Foto Youtube

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Eveniment rutier cu victimă în zona Finanțe, Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș

Ultimele articole