Academia de Poliție, închisă temporar. Studenții fac cursuri online până la Crăciun

de | 26.11.2023 09:52 | Național, Eveniment

Academia de Poliție trece la cursuri online, până la vacanța de iarnă, după ce zeci de studenți s-au îmbolnăvit de la mâncarea stricată.

Sâmbătă, 25 noiembrie, conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București, a anunțat că, începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun, studenţii acestei instituţii vor face cursuri online.

Potrivit conducerii, această decizie a fost luată pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ.

Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitatea Academiei de Poliţiei «Al. I. Cuza», sens în care conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice». În acest sens, se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vedere optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare  a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”, a transmis, sâmbătă, de Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

Sindicatul Europol a reacţionat la anunţul conducerii Academiei

Decizia vine la mai bine de 10 zile, după ce 63 de tineri care au mâncat la cantina de la Academia de Poliție din București au acuzat stări de rău, cu dureri abdominale și stări de vomă. Unii dintre ei au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportați la spital, însă niciunul nu a fost internat.

În urmă cu o săptămână, Sindicatul Europol a publicat și imagini cu mâncarea stricată care ar fi fost oferită tinerilor.

După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă.  Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară.

Vă promitem că nu ne vom opri aici. Timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate.”, au transmis reprezentanţii sindicatului, sâmbătă după-amiază, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, sindicaliştii se arată nemulţumiţi de faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost „cel puţin cercetat disciplinar şi nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili”, ei spunând că acest lucru „demonstrează că interesele financiare sunt uriaşe şi nu puteau fi tolerate fără susţinere de la vârful MAI”.

foto descriptiv olt-alert.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Panică la Academia de Poliție! Peste 60 de studenți au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" | Alexandru Ioan Cuza | București | Europol | Olt

Ultimele articole