Academicianul Răzvan Theodorescu a murit! A fost ministrul Culturii și șeful TVR

de | 06.02.2023 13:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Academicianul Răzvan Theodorescu a murit! A fost ministrul al Culturii și șeful TVR

Academicianul Răzvan Theodorescu a murit la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitală.

A fost doctor în istorie, profesor universitar și membru al Academiei Române din 1997. De asemenea, între 1990-1992, Răzvan Theodorescu a fost directorul general al Televiziunii Române. Nu a stat departe nici de politică, fiind ministru al Culturii în Guvernul Adrian Nastase, între anii 2000-2004.

În perioada 2000-2008 a fost senator PSD, iar în 2004 a fost membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. În 2010 s-a despărțit de social-democrați, demisionând din formațiunea politică.

Din vasta carieră a domniei sale, foarte mulți ani din viață i-a dat dedicat domeniului academic, fiind rectorul Universității Media, în 1995, rector al Academiei de Studii asupra Istoriei Culturii și Religiilor, din 1995, a fost șeful catedrei UNESCO de Studii Sud-Est Europene din Universitatea de Arte, între 1994-2000, a fost secretar general al Asociatiei de Studii Sud-Est Europene, potrivit Qmagazine.ro.

De asemenea, a avut două mandate de membru în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului.

În ceea ce privește activitatea sa politică, ca ministru a reușit să restaureze monumente, a sprijinit producția de carte și a deschis 11 noi muzee în România.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Foto Newsweek

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vedeta Zu, Mihai Morar – la un pas să fie prins de avalanșa care a lovit Cabana Capra

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole