Noi modificări privind accesul părinților în școli! Când li se va permite să intre în unitățile de învățământ?

de | 26.07.2023 13:35 | Știri, Eveniment, Național

Potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, o anumită categorie de părinți nu va mai avea voie să intre în școli, decât în anumite cazuri excepționale.

Mai exact, este vorba despre părinții care au tendința să meargă la școală pentru a le face copiilor dreptate atunci când consideră că aceștia sunt neîndreptățiți de colegi sau de dascăli.

Accesul părinților în școli va fi restricționat din toamnă. În felul acesta, autoritățile doresc să limiteze interacțiunile neprogramate ale părinților agresivi care perturbă desfășurarea activităților școlare.

Personalul didactic de predare are dreptul la siguranță în exercitarea actului educațional și nu poate fi perturbat în timpul desfășurării activității didactice“, se arată în Legea 198/2023.

Există și excepții de la noua regulă.  În primul rând, părinții vor putea intra în școli dacă au fost solicitați sau programați să aibă o discuție cu un cadru didactic.

În al doilea rând, părinții vor putea participa la acțiuni organizate de părinți în incinta școlii, când acestea sunt aprobate de conducerea unității de învățământ.

Nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfășurării activității didactice intervenția autorităților care coordonează sistemul național de învățământ și/sau publice, în situațiile în care sănătatea fizică sau psihică a beneficiarilor primari ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, sau în timpul exercițiilor de alarmare pentru situații de urgență”, mai prevede legea.

În opinia Corinei Atanasiu, președintele Federației Părinților și Aparținătorilor Legali din România, limitarea accesului părinților în școli este o măsură benefică procesului de învățământ.

Am fost de acord cu o astfel de reglementare din mai multe motive. Există părinți care au tendința ca, în cazul unui conflict între propriul copil și un alt elev, să vină să-și facă dreptate. Nu de puține ori am avut copii agresați de părinții altui elev chiar în incinta școlii”, a declarat Corina Atanasiu, pentru Adevarul.ro.

sursă foto newsweek.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O tigaie uitată pe foc a pus pe jar pompierii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole