Accident grav în Pitești! Un bărbat rănit și o mașină făcută praf

de | 29.05.2022 08:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Un accident rutier grav a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Pitești, pe Calea Craiovei. Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și a ieșit cu mașina în decor.

În urma evenimentului rutier, un bărbat a fost rănit, suferind multiple leziuni. Acesta a fost monitorizat la fața locului de către un echipaj SAJ, iar ulterior a fost transportat la spital.

accident-craiovei

Sursa foto: Info Trafic Pitești

Accidentul rutier se putea finaliza cu o tragedie având în vedere că mașina a fost distrusă aproape complet în urma impactului.

România se află pe primul loc într-un clasament al UE privind accidentele rutiere

Potrivit unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene, România se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană, scrie News.ro.

Astfel, datele preliminare ale statisticii arată că rata deceselor cauzate de accidente rutiere înregistrată în România anul trecut este de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană. Locul al doilea în statistici este ocupat de Bulgaria, cu 81 de decese înregistrate la un milion de locuitori, urmată de Letonia, cu 78 de morţi la un milion de locuitori, şi Croaţia, cu o medie de 72 la un milion.

Se estimează că 19.800 de persoane au murit anul trecut în accidente rutiere, ceea ce înseamnă o creştere cu 1.000 (+5%) faţă de 2020, dar reprezintă totuşi cu aproape 3.000 (-13%) de decese mai puţin faţă de perioada anterioară pandemiei (2019). Obiectivul global este reducerea la jumătate a numărului de decese până în 2030. La nivelul UE, în ultimul deceniu s-a înregistrat o scădere de 36%”,se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Sursa foto: Info Trafic Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Explozie urmată de un incendiu într-o casă din Argeș! Proprietarul are arsuri pe 70% din corp

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole