anchetaonline.ro

Răsturnare spectaculoasă a mașinii din accidentul de la Cepari!

de | 09.04.2022 15:51 | Știri, Curtea de Argeș, Eveniment

În aceste momente, un accident de circulație petrecut în zona de nord a Argeșului, pe raza comunei Corbeni, a mobilizat forțele de intervenție din zona Curtea de Argeș. Au plecat către eveniment, un echipaj SMURD și unul de la Ambulanță.

Confom primelor informații, trei copii (cu vârste de aproximativ 12 ani) care se aflau pe o bicicletă, au pierdut controlul și au intrat din plin într-un autoturism. Doi dintre copii au fost deja transportați la spital pentru investigații suplimentare, după ce toți cei implicați în accident au fost monitorizați la fața locului.

Poliția a venit cu precizări cu privire la modul în care s-a întâmplat nefericitul eveniment: Conform primelor cercetări, bicicleta era condusă de un băiat de 12 ani care mai căra încă 2 copii (unul de 11, altul de 12 ani) și care circula dinspre Arefu către Curtea de Argeș. Cel mai probabil, explică polițiștii, puștiul a încercat să schimbe direcția de mers spre stînga și nu s-a asigurat. Astfel, a intrat în coliziune cu mașina pe care o conducea o fată de 21 de ani din Corbeni.

Din fericire cei doi copii duși la spital nu prezintă răni grave, fiind supuși unor verificări medicale specifice după o astfel de lovitură.

INFO NOU: ACCIDENT LA CEPARI

Un alt accident rutier s-a produs la Cepari, tot în aceeași zonă a județului. Spre incident au plecat salvatorii de la SMURD. O mașină a părăsit carosabilul în condiții neclare și a ajuns răsturnată în valea unui pârâu, iar în urma accidentului există conform primelor informații o victimă. Este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani care a fost monitorizată de către echipele de intervenție și este deja transportată la spital.

Revenim în scurt cu mai multe date | Foto ISU Argeș

Informații utile de la Poliție

În perspectiva primului eveniment, întâmplat la Corbeni, reprezentanții Poliției Argeș reamintesc câteva reguli extrem de importante atunci când vine vorba despre circulație pe drumurile publice a celor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport:

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție_, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.
» Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
» Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la *limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice*, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
» Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, *să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public*. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
» Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
» Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni _să nu fie făcută pe bicicletă_, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

 

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș | SMURD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare: