În această seară. ”Dragoste și progres” la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești

de | 02.06.2024 14:27 | Pitești, Lifestyle

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio de la Pitești 2024 trage în această seară cortina după ultimul spectacol programat la ora 19:00: ”Dragoste și progres”.

Tema ediției din acest an a fost DRAMATURGIA DIASPOREI ROMÂNEȘTI. Ultimul spectacol, de la ora 19:00, este al Teatrului Alexandru Davila”¸ DRAGOSTE ȘI PROGRES de Bogdan Adrian Toma, regia Cătălin Saizescu. Biletele pentru spectacol se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul de aici.

Viața bate teatrul!”…cam așa am putea parafraza acțiunea producției DRAGOSTE ȘI PROGRES, pusă în scenă la Teatrul “Alexandru Davila” de inspiratul regizor  Cătălin Saizescu, fiul celebrului regizor de film Geo Saizescu.Întregul spectacol se petrece pe o scenă de teatru, atât la propriu, cât și la figurat. Cele șase personaje sunt deliciul acestei tragicomedii ce face trimitere la o perioadă în care fiecare domeniu de activitate era supervizat de un cenzor.

Textul scris de Bogdan Adrian Toma are în centrul său trei actori, un regizor, o scriitoare și un cenzor. Visul comun al artiștilor, de a face un spectacol cu care să plece în turneu în străinătate, depinde doar de decizia cenzorului care nu este deloc ușor de convins. Tot ce se întâmplă pe parcursul pregătirii spectacolului devine ,,o chestie de joc psihologic” în avanpremiera unei vizionări de la minister.

Fiecare dintre personaje încearcă să condimenteze jocul scenic impunându-și personalitatea și convingerile.

Doar așa se explică… PROGRESUL.

Finalul este complet neașteptat deoarece personajele implicate în realizarea producției artistice își forțează norocul și, din cauza ambiției exagerate, sunt ei înșiși prinși în propria capcană. Pentru succesul acestei producții, regizorul Cătălin Saizescu mixează, într-o notă originală, experiența personală cu veleitățile artistice ale echipei ce se află în distribuția producției DRAGOSTE ȘI PROGRES.

Distribuția: Gabriel GHEORGHE; Alina DIACONU; Puiu MĂRGESCU; Ioana PODĂREANU; Petrișor DIAMANTU; Șerban GHILVACI. Regia artistică Cătălin SAIZESCU; asistent regie Gabriel GHEORGHE; scenografia Cristina CIUCU.

Sursă foto și video: Teatrul AL Davila.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, recital cameral extraordinar, la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole