Acestea sunt dulciurile sănătoase care plac creierului!

de | 13.08.2023 17:46 | Știri, Lifestyle, Național

Sunt câteva alimente care sunt pe placul creierului și care au efecte extrem de benefice. Iată că dulcele este extrem de important pentru creier, însă nu orice dulce, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN, potrivit stiripesurse.ro. Neurochirurgul a vorbit și despre importanța apei și a ceaiului pentru sănătatea organismului.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.

Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată.

Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a precizat medicul la Antena 3 CNN.

Sursă foto: digi24.ro

Medicul Vlad Ciurea a vorbit și despre importanța apei și a ceaiului pentru sănătatea organismului. În ceea ce privește tipul de ceai pe care ar trebui să îl consumăm, renumitul medic susține că ceaiul verde poate face minuni: ”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer.”

”Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul la Antena 3 CNN.

Foto descriptiv. Sursă foto: playtech.ro și digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O țară din UE pregătește restricții împotriva părinților care postează des fotografii cu copiii lor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dr. Vlad Ciurea

Ultimele articole