Accident mortal la Băbana! S-a prăbușit poarta de fotbal peste el!

de | 13.08.2023 18:07 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle

Tragedie în Argeș! Un tânăr de numai 23 de ani și-a pierdut viața, strivit de o poartă de fotbal în localitatea Băbana din județul Argeș.

Stelian Constantin Stoica a decedat la Spitalul Județean de Urgență Pitești în data de 29 iulie

Prietenii lui au povestit pentru Libertatea că acesta se afla cu două zile înainte împreună cu ei pe terenul de Minifotbal situat în zona Troița groși

Era un obicei al lui, să treacă pe acolo, să se sprijine de poarta de fotbal, să se prindă cu mâinile de ea. Stelian era ca un copil. Corpul lui s-a dezvoltat mai repede decât mintea. Era blând, cuminte, nu a supărat niciodată pe nimeni”, a declarat un prieten al tânărului pentru Libertatea.

Tot aceștia au mai menționat faptul că erau de față în momentul în care s-a întâmplat tragedia.

Potrivit acestora, Stelian s-a prins de bara transversală a porții de fotbal iar aceasta s-a prăbușit peste el cu totul, lovindu-l puternic la cap.

În acel moment cu toții au alergat spre locul incidentului și au sunat la numărul 112 cerând în ajutor o ambulanță.

Potrivit martorilor ambulanța ar fi ajuns după 45 de minute, l-au urcat pe tânăr în salvare și l-au dus la Spitalul de Urgență din Pitești acolo fiind intubat imediat.

Din păcate medicii nu l-au putut salva, acesta decedând la doar 23 de ani.

Pe certificatul de deces cauza morții este trecută ca: „dilacerarea cerebrală” și anume desprinderea creierului de oasele cutiei craniene survenită după traumatism cranio cerebral acut forte, conform libertatea.ro

Atât prietenii cât și rudele tânărului îi acuză pe angajații Primăriei Băbana că ar fi vinovați de acest incident tragic deoarece poarta ar fi fost mutată în urmă cu 10 zile, atunci când pe același teren a avut loc Ziua comunei Băbana.

Au pus repede poarta la loc, au asigurat-o, au ridicat și o bucată din gard, care stătea așa căzută de multă vreme”, povestește un prieten al lui Stelian.

Potrivit Libertatea.ro porțile de pe acel teren ar fi fost mutate de angajați ai Primăriei, pentru a face loc acestui eveniment, însă la remontare cineva a uitat să fixeze cum trebuie poarta care i-a căzut în cap lui tânărului.

Pentru că porțile erau bine înfipte în pământ și ancorate cu elemente de siguranță din fier forjat, echipa Primăriei a tăiat stâlpii porților cu polidiscul. După ce au fost detașate de sol, porțile, care stricau vederea către scenă, au fost cărate și depozitate lângă gard. Toate aceste operațiuni pot fi observate pe filmările intrate în posesia Libertatea”, menționează sursa citată.

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana a precizat că porțile de fotbal au fost mutate de angajații Primăriei, în cadrul pregătirilor pentru târgul anual din localitate:

Ca sistem de siguranță, au inele de fier cu care sunt prinse în pământ. Și au sistem de siguranță și la plase, că știți că la țară se mai fură. Le-au așezat la loc copiii care joacă fotbal. Ei le-au ridicat. Vin mereu acolo să joace. I-am prins și cum fierbeau porumb la teren. Cred că între timp s-a pus la loc lacătul la poartă”, a spus Bebe Ivan, potrivit Libertatea.ro

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a transmis, în scris, pentru Libertatea, urmtoarele:

S-a înregistrat dosar penal la unitatea noastră de parchet ca urmare a decesului lui Stoica Constantin Stelian, dosarul nefiind înaintat până la această dată de la organele de cercetare penală cu propunere de soluționare”.

 

Sursa foto: Libertatea.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tragic! Un primar a murit după ce a fost prins în combina de treierat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băbana

Ultimele articole