Acești cetățeni vor avea nevoie de viză pentru a intra în România

de | 29.12.2022 21:50 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Acești cetățeni vor avea nevoie de viză pentru a intra în România. Măsura va fi aplicată din noiembrie 2023 și vizează cetățenii statelor extra-comunitare care doresc să viziteze un stat din Uniunea Europeană. În această categorie intră și cetățenii americani, britanici și moldoveni.

Mai exact, acești cetățeni vor fi nevoiți să aplice pentru ETIAS (European Travel Information and Authorization System) și să achite o taxă pentru a intra în UE, din noiembrie 2023.

Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană care a precizat că va fi lansat un sistem electronic pentru a autoriza călătoriile cetățenilor care nu fac parte din UE, dar care până acum nu aveau nevoie de o astfel de viză.

Ce va costa viza ETIAS

Viza ETIAS va fi introdusă în scopul consolidării securității la frontieră, fiind valabilă atât pentru țările din spațiul Schengen, dar și pentru cele care nu au intrat încă în aceste. Turiștii vor plăti 7 euro dacă doresc să viziteze țări membre ale Uninunii Europene. Suma de bani va fi plătită de către persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani.

ETIAS ar putea fi valabilă pentru o perioadă de 3 ani, însă aceste detalii nu au fost încă stabilite cu certitudine, urmând să fie făcute anumite modificări până în luna noiembrie a anului 2023, atunci când măsura va începe să fie aplicată.

De asemenea, UE a transmis că dorește că monitorizeze digital cetățenii care intră și ies din statele membre.

Foto descriptiv Radio România Actualități

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: