Un fost portar al Stelei a fost condamnat în Belarus! A primit pedeapsa „chimică”

de | 29.12.2022 23:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un fost portar al FC Steaua București a fost condamnat, în Belarus, pentru „apartenență la grupări care încalcă grav ordinea publică”, potrivit Tribuna.com.

Vasili Hamutovski, originar din Belarus, care a fost component al naționalei, a primit decizia condamnării, joi dimineață, iar în următorii doi ani va fi într-o formă de eliberare condiționată: „chimie la domiciliu”, așa cum este cunoscută pedeapsa menționată în Belarus.

Sportivul va fi supus unor restricții de libertate și va fi nevoit să execute muncă în folosul comunității. Pedeapsa va fi efectuată la domiciliu, fiind supravegheat de autorități.

Vasili Hamutovski a fost reținut pe 30 septembrie, iar ulterior arestat pentru 13 zile, deoarece a distribuit anumite materiale pe Telegram. După alegerile din 2020, sportivul a criticat regimul lui Aleksandr Lukașenko și a protestat împotriva acestuia. După proteste, în luna octombrie, Hamutovski a fost supus unui alt proces, în urma căruia a primit o amendă.

În prezent, fostul portar al Stelei antrenează portarii echipei FC Liov, din Ucraina.

Foto Digi Sport

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A murit Pele, singurul fotbalist din istorie care a câștigat de 3 ori Cupa Mondială

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole