anchetaonline.ro

Acoperișul unei locuințe din Costești a luat foc!

de | 31.01.2023 13:11 | Știri, Costești, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Acoperișul unei locuințe din Costești a luat foc!

Un apel la 112 anunța, în cursul zilei de marți, că acoperișul unei locuințe din orașul Costești, din cartierul Zorile, ar fi luat foc.

A fost decopertat acoperișul în zona burlanului de evacuare a fumului, iar pompierii au identificat un focar.

Din fericire, incendiul a fost stins la timp, înainte să se extindă.

Conform ISU Argeș, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost coșul, canalul ori burlanul de fum amplasat ori neprotejat termicr față de materialele combustibile.

Pentru evitarea unor incendii în sezonul rece, reamintim cetățenilor să verifice sistemele de încălzire și să curețe coșul sau burlanul de fum.
Totodată, recomandăm și să:
– NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;
– NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);
– NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tăvi metalice pe podea;
– NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;
– NU depozitați cenușa și jarul nestins în apropierea materialelor combustibile;
– NU lăsați niciodată copiii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână”, recomandă ISU Argeș

La eveniment au intervenit pompierii de la Secția Costești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Potrivit salvatorilor, o femeie de 44 de ani a avut nevoie de îngrjiri medicale, suferind un atac de panică. Aceasta a primit asistență medicală la fața locului.

Foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: Pietoni amendați pentru traversare prin locuri nepermise

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: