Acord între Cadastru și Consiliul Județean pentru îmbunătățirea serviciilor din domeniul urbanismului

de | 16.01.2023 10:21 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

 

Consiliul Județean Argeș a semnat un acord de colaborare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin reprezentanții celor două instituții, președintele Ion Mînzînă și directorul Oficiului de Cadastru Argeș, Valentin Olteanu. În baza acestei colaborări, unitatea administrativă va testa în avans funcționarea unor servicii de interoperabilitate. Acest protocol are ca obiectiv final îmbunătățirea serviciilor publice în domeniul urbanismului și dezvoltării teritoriale.

Prin acest acord reușim să implementăm politica de debirocratizare și digitalizare a unor servicii care țin de relația interinstituțională a fluxurilor de date cu ANCPI. Suntem preocupați de aplicarea conceptului de e-guvernare, pentru că numai în acest fel vom putea creşte calitatea serviciilor publice, să simplificăm accesul cetățenilor la acestea și, evident, în reducerea duratei de livrare.  Îi mulțumesc pentru implicare și suport doamnei președinte ANCPI, HajnalkaIldiko Vig. Prin acest proiect-pilot vom putea ajunge la un transfer al datelor necesare dezvoltării și îmbunătățirii serviciilor publice și urbanismului la nivel județeanˮ, a precizat președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă.

Astfel, posibilitatea accesării datelor referitoare la imobile gestionate de ANCPI, furnizate Consiliului Județean Argeș în urma încheierii parteneriatului între cele două instituții, va contribui la îmbunătățirea și creșterea accesibilității serviciilor publice de interes județean și la dezvoltarea administrării domeniului public și privat al județului, cu efecte în dezvoltarea socio-economică a județului Argeș.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole