Se acordă stimulentul de 1.500 lei la Câmpulung? Prefectul Radu Perianu: ”Opinia Instituției Prefecutului este că proiectul a fost adoptat”

de | 07.07.2023 15:24 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, Județean, Lifestyle, Pitești

Situația escaladează la Câmpulung. După ce liberalii de la Câmpulung au propus un proiect pentru acordarea unui stimulant de 1.500 lei pentru părinții cu nou-născuți, proiect ce a fost supus spre aprobare în CL și, au spus liberalii, a întrunit majoritatea voturilor, dar a fost respins, iată că Prefectura Argeș vine cu o… opinie. Prefectul de Argeș, Radu Perianu a precizat astăzi în cadrul conferinței de presă că ”Opinia Instituției Prefecutului este că proiectul a fost  adoptat cu respectarea prevederilor legale în materie”.

Iată ce a declarant Radu Perianu, potrivit informării primate: ”Instituția Prefectului județului Argeș a formulat un răspuns cerut de mai mulți cetățeni și reprezentanți ai autorității locale. Am fost întrebați dacă proiectul de hotărâre de Consiliu Local de la Câmpulung referitor la stimulentul pentru nou-născuți a fost sau nu adoptat. Vreau să transmit faptul că hotărârile ce pot fi adoptate cu majoritate absolută sau simplă sunt prevăzute în dispozițiile art.139 alin.3 din OUG nr.57/2019.

Trebuie menționat că proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, după data de 1 iulie 2023, în cuantum de 1500 de lei, la Câmpulung, a primit 9 voturi “pentru”, 6 “abțineri” și un vot împotrivă. Opinia Instituției Prefecutului este că proiectul a fost  adoptat cu respectarea prevederilor legale în materie, deși conducerea Primăriei Câmpulung l-a declarat respins. Am semnat punctul de vedere pe care îl vom transmite autorității locale.

Mă bucură și încurajez ideea doamnei primar Elena Lasconi de a crește acest stimulent la valoarea de 5000 de lei. O felicit pentru asta! Ar putea fi cel mai mare sprijin financiar de acest gen, din țară, dacă se va materializa. Și am încredere că doamna primar va face acest lucru”.

Sursă foto: Sfatul Părintilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După cazul șocant de la Ilfov. Încep controalele la căminele de bătrâni din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Prefectura Argeș

Ultimele articole