Actele de stare civilă vor fi în curând disponibile online

de | 08.11.2023 09:10 | Național, Administrație, Politic

Senatorul Dănuț Bica vine cu o veste bună și anume – toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile în curând online.

Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghișee și nu vor mai aștepta perioade lungi de timp până când instituțiile statului plimbă hârtii între ele”, transmite Dănuț Bica. 
De precizat că această soluție informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp și bani pentru a călători până în țară, doar pentru a obține un document vechi. În acest mod, îl vor putea obține instantaneu, online.
Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este un proiect aproape finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, condus de ministrul liberal Cătălin Predoiu. Arhiva electronică va conține 68,5 milioane de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces), emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile”, mai adaugă senatorul PNL. 
Dănuț Bica mai menționează faptul că acesta este doar unul dintre proiectele ministerului pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/
Foto: Facebook Bica Danut

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole