Acțiuni de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică în Argeș! S-au dat sute de amenzi!

de | 01.07.2023 14:07 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de jandarmi argeșeni și reprezentanți ai Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Pitești, au desfășurat vineri, 30 iunie, acțiuni cu efective mărite în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acțiunile au avut loc pe raza întregului județ și au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin realizarea de acțiuni pentru depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale, față de persoanele care încalcă legea printr-un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

Totodată au fost efectuate acțiuni informativ – preventive. La aceste acțiuni au luat parte polițiștii de la prevenire, alături de specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș, dar și jandarmi argeșeni.

ipj arges controale

În acest context polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți în Parcul Lunca Argeșului, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare a efectelor consumului de substanțe psihoactive asupra sănătății fizice și psihice și a riscurilor consumului de substanțe interzise.

Cetățenii au fost invitați totodată, să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum purtarea unor ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.

Prin acest experiment s-a dorit conștientizarea cu privire la modul în care consumul de droguri afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de orientare în spațiu și de apreciere a distanțelor și vitezelor..

Acțiunile operative au vizat constituirea de filtre rutiere pe principalele artere de circulație și în zonele în care s-au înregistrat multe accidente, precum și acțiuni de verificare, control în zone și locații de interes (parcuri, baruri, cluburi, etc.).

IPJ Argeș anunță că la aceste activități au participat un număr de peste 250 de polițiști și jandarmi, fiind organizate 41 de filtre.

Au fost legitimate peste 850 de persoane și au fost verificate 578 de vehicule iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei, dintre care 32 la Legea 61/199, privind normele de conviețuire socială și 236 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemena, au fost reținute, în vederea suspendării, 28 de permise de conducere, dintre acestea 4 pentru consum de alcool, 65 pentru viteză excesivă și 6 pentru alte cauze.

Un număr de 12 certificate de înmatriculare au fost retrase și au fost testați 378 de conducători auto pentru consumul de alcool și 9 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Oamenii legii au constatat 6 infracțiuni, din care 4 la regimul circulației rutiere.

Astfel de acțiuni, care au drept scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare”, transmite IPJ Argeș. 

 

Foto: IPJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A ieșit pe geamul mașinii din mers și s-a filmat! Poliția s-a autosesizat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș