anchetaonline.ro

Activitate antidrog la festivalul ,,FOLK IN”!

de | 03.07.2022 18:22 | Știri, Eveniment, Județean

În decursul zilelor de vineri și sâmbătă, 01 și 02 iulie, a fost organizat festivalul ,,FOLK IN” desfășurat pe raza localității Budeasa. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Argeș, au desfășurat activități cu scopul prevenirii victimizării, a infracțiunilor contra patrimoniului și a consumului și traficului de substanțe cu efect psihoactiv și a alcoolului.

948b7a56 6bae 4bfe b9c5 bc60b2f34135 - Activitate antidrog la festivalul ,,FOLK IN”!

Activitățile au fost desfășurate împreună cu participan participanții evenimentul, în principal cu tineri. Motivu fiind că aceștia sunt cei mai expuși consumului și traficului de substanțe cu efect psihoactiv.
Reprezentanții poliției au tras un semnal de alarmă, și au dezbătut subiectul drogurilor cu cetățenii. Astfel, scopul fiind ca oamenii trebuie să conștientizeze că drogurile nu rezolvă probleme, ci creează probleme. Sloganul susținut de către oficiali a fost ,,DISTREAZĂ-TE RESPONSABIL! ALEGE VIAȚA!”.


Astfel, informațiile au vizat următoarelor aspecte:
– substanțele psihoactive pot induce un fals sentiment de bună dispoziție, ca apoi, după ce a trecut efectul lor, să lase consumatorii „secați” de energie și de dorința de a mai face lucrurile care în trecut erau plăcute.
– afectează imaginea socială și înfățișarea, făcând persoanele care consumă să aibă un aspect neîngrijit. În același timp duc la irascibilitate crescută, rezultând certuri cu cei dragi și respingerea de către rude și prieteni.
– afectează atât pe termen scurt cât și pe termen lung capacitatea de memorare și creativitatea. În mod normal, când o persoană încearcă să-și amintească ceva, memoria lucrează rapid și accesează informații, dar drogurile „încețoșează” amintirile, dezorganizând informațiile.
– au efecte însemnate față de abilitățile emoționale și sociale care, de regulă, se dobândesc în adolescență. Consumul substanțelor psihoactive poate împiedica tinerii să atingă potențialul intelectual, atât în privința dezvoltării biologice, cât și a dezvoltării sociale, generând situații de abandon școlar și astfel ruinarea șanselor de reușită profesională, în viitor.
Astfel de activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri vor continua și în perioada următoare.

Sursa Foto folkin.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două accidente rutiere pe A1! O fetiță de 4 ani rănită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: