Activitate preventivă de amploare, pentru a marca ziua ,,Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți”

de | 25.05.2024 15:43 | Județean, Lifestyle

Politiștii argeșeni au continuat seria de evenimente ocazionate de ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Iar ieri, 24 mai, au marcat, în avans, ,,Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți – 25 mai”, participând la o activitate care a avut loc, în aer liber, la Colegiul Național ,,Alexandru Odobescu” din Pitești, în cadrul Proiectului Comunitar ,,Ready Steady Go”.

Pentru a marca cum se cuvine importanța subiectului propus tinerilor, dar și interdependența fenomenului de dispariție a copiilor cu alte situații de risc, standul polițiștilor a fost unul numeros și variat.

La această activitate au luat parte 240 de liceeni, care s-au bucurat de prezența polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a luptătorilor de la Serviciul Acțiuni Speciale, a polițiștilor de la Serviciul Rutier Argeș(care au venit cu autospeciala de Siguranță Rutieră), dar și de prezența unui negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Alături de polițiști în acest demers au fost și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, precum și un specialist din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.

În contextul prevenirii disparițiilor de minori, amintim Numărul Unic de Urgență pentru Copii – 119, destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului, precum și despre linia telefonică 116000, destinată persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut și care pot apela la acest număr pentru îndrumare și sprijin specializat.

Sursă foto/ video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au emis peste 4.000 de ordine de protecție provizorii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole