Activități preventive desfășurate de polițiștii argeșeni în școli

de | 08.11.2023 15:21 | Județean, Lifestyle

În cursul zilei de ieri, 7 noiembrie, polițiștii argeșeni au derulat campanii de informare, în mai multe unități de învățământ de pe raza județului Argeș.

La aceste activități preventive au luat parte peste 500 de persoane, dintre care aproape 450 au fost elevi.

În acest context, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat 9 activități preventive în mai multe unități de învățământ, dintre care un liceu și trei școli gimnaziale.

O primă activitate a avut loc la Școala Gimnazială ,,Ion Pillat”, în cadrul Proiectului ,,Eroii Internetului”. Aceasta a avut ca scop prevenirea criminalității informatice și au participat 91 de beneficiari.

O altă activitate a fost la Liceul Sportiv ,,Viitorul”, în cadrul Campaniei ,,ContrAdicția Tinerilor”, cu scopul prevenirii traficului și consumului de droguri, la care au participat 52 de beneficiari.

Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au fost prezenți și la Școala Gimnazială ,,Negru Vodă”, unde au avut patru activități preventive:

• o activitate desfășurată în cadrul Proiectului ,,Plecatul de acasă nu e o soluție”, având ca scop prevenirea disparițiilor de minori, la care au participat 26 de beneficiari;
• o activitate desfășurată în cadrul Proiectului ,,Fără discriminare”, având ca scop prevenirea discriminării, la care au participat 16 beneficiari;
• 2 activități desfășurate în cadrul Proiectului ,,Eroii Internetului”, privind siguranța online, la care au participat 40 de beneficiari;

De prezența polițiștilor s-au bucurat și elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu”, unde au fost desfășurate trei activități:

• o activitate desfășurată în cadrul Campaniei privind modificările legislative ce se referă la modul de aplicare a pedepselor în cazul unor infracțiuni rutiere, având ca scop educația rutieră și prevenirea infracțiunilor rutiere, în special a celor referitoare la consumul substanțelor cu efect psihoactiv, la care au participat 29 de beneficiari;
• două activități desfășurate în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, cu scopul prevenirii delincvenței juvenile și la care au participat 44 de beneficiari.

Și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Costești au desfășurat o activitate preventivă la Liceul Teoretic Costești, în cadrul programului ,,Școala Altfel”.

La activități au luat parte 130 de elevi și 9 cadre didactice și au constat în discuții referitoare la violența în mediul școlar, fenomenul de bullying, prevenirea portului sau folosirii de obiecte periculoase în instituțiile de învățământ, prevenirea consumului de substanțe care dau dependent, cu accent pe consumul/comercializarea/traficul de droguri.

De asemenea, activități preventive au fost desfășurate și la Liceul Tehnologic „Dacia” din municipiul Pitești.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, prevenirea portului sau folosirii de obiecte periculoase în instituțiile de învățământ, precum și răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.”, transmite IPJ Argeș

La activități au participat 32 de elevi și 2 cadre didactice.

Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Femeie de 68 de ani, bătută crunt în propria casă de iubitul cu 22 de ani mai tânăr

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș