S-a finalizat necropsia băiatului înecat în Trivale! Sunt așteptate analize toxicologice și biologice!

de | 27.06.2022 14:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Pitești

Specialiștii SML au finalizat necropsia tânărului care a murit înecat, în weekend, în bazinul din cartierul Trivale. Cauza imediată a morții rezultată în urma necropsiei a fost înecul, adică blocarea căilor respiratorii prin apa intrată în cantități mari.

Dincolo de aceste prime constatări, având în vedere dosarul penal aflat în cercetare după acest nefericit eveniment, numeroase alte probe – biologice și toxicologice – au fost trimise spre analiză, urmând ca rezultatele finale să fie gata abia peste o lună de zile.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Băiatul înecat a murit! Întrebarea zilei: Unde era salvamarul SPEP

Eveniment cumplit, sâmbătă, 25 iunie, la Bazinul Trivale, din Pitești, acolo unde un tânăr de 26 de ani a ajuns accidental în apa adâncă și s-a înecat. Conform primelor informații, se pare că tânărul de fel din Domnești ar fi fost împins de un copil în apa adâncă, moment în care s-a și dus la fund.

Băiatul, Leonard, nu știa să înoate și, conform martorilor, a fost văzut plutind inert de niște copii, care au strigat după ajutor. Tânărul a fost scos din bazin de mai mulți oameni, iar o femeie, asistentă medicală, a început să îi facă manevrele de resuscitare. Conform altor surse, băiatul ar fi avut niște probleme locomotorii care l-au împiedicat să reacționeze în fața pericolului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Pitești, Cristina Munteanu, Bazinul Trivale, care se află în subordinea SPEP (Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești), are asigurat atât punct de salvamar, cât și de asistență medicală, gata să intervină în orice situație de urgență.

Bazinul din Trivale are salvamar și personal specializat în asistență medicală. De asemenea, a fost suplimentat și serviciul de pază și ordine publică. Atât salvamarul, cât și ceilalți lucrători se aflau la punctul de lucru. Din ce am aflat, băiatul a fost scos din apă de către salvamarul bazinului”, a declarat Cristina Munteanu pentru anchetaonline.ro.

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD și SAJ. Vreme de aproximativ o oră s-au luptat medicii să îl salveze, însă, din păcate, au fost nevoiți să declare decesul.

Un echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești, alături de un echipaj al SAJ au intervenit la o bază de agrement de pe raza municipiului Pitești pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane, posibil înnecată.
Ajunși la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 26 de ani, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de circa o oră.

Din păcate, persoana nu a răspuns manevrelor, declarându-se decesul.
Din primele informații, victima a fost văzută și scoasă din unul dintre bazine de către salavamarul bazei de agrement”, au transmis reprezentanții ISU Argeș

Astfel, informațiile au fost permanent contradictorii, existând martori care susțin că tânărul a fost scos de către bărbații aflați în zona respectivă, la insistențele unei femei care venise la bazin cu copiii și care, de altfel, ar fi început manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor SMURD și SAJ. Pe de altă parte, comunicatul ISU arată că fix salvamarul ar fi fost cel care a scos tânărul (deja cianotic) din apă.

De asemenea, Poliția a fost prezentă la fața locului, fiind demarată o anchetă penală, date fiind circumstanțele morții.

Evenimentul nefericit din Pitești a suvernit la nici o zi distanță de momentul în care un alt bărbat de 40 de ani și-a pierdut viața într-o piscină din Târgu Jiu, acolo unde unui bărbat i s-a făcut rău.

Omul a stat minute întregi sub apă, fără ca cineva să își dea seama că bărbatul nu este în regulă. Imaginile au fost surprinse de o femeie aflată la bazin, care filma priveliștea din jurul ei, fără să își dea seama că în imagini surprinde și ultimele clipe de viață ale bărbatului.

Conform Observatornews.ro, oamenii au înotat timp de două minute pe lângă el, fără să observe că ar fi ceva în neregulă. La aproximativ trei minute, apare primul apel de ajutor, iar un client al bazinului îl scoate pe om din apă, însă mult prea târziu pentru a fi salvat.

Salvamarul, care nu observase trupul bărbatului în apă, a fost chemat de către clienți. I-a efectuat manevrele de resuscitare, fiind instuit de pe margine de clienți, potrivit Observatornews.ro.

inecat - S-a finalizat necropsia băiatului înecat în Trivale! Sunt așteptate analize toxicologice și biologice!

Foto Adevărul

Manevrele de resuscitare au fost continuate de către medicii de pe echipajul de ambulanță, însă fără rezultat. Trupul bărbatului, care era din județul Gorj, a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pronosticul fostului lider sindical, deputatul Nicolae Pavelescu: „Vor pleca voluntar de la Dacia maxim 400 de persoane”

Foto descriptiv.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristina Munteanu | ISU | Pitești | SMURD | Trivale