(video) ARGEȘ: Accident de muncă la o firmă de construcții! Bărbat în stare de inconștiență

de | 02.03.2023 09:18 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

(video) ARGEȘ: Accident de muncă la o firmă de construcții! Bărbat în stare de inconștiență

Un apel la 112 anunța, joi, că un bărbat a rămas blocat între o nacelă și o grindă metalică, în timp ce executa o lucrare pe un șantier, în localitatea Căteasca, satul Catane.

La fața locului au ajuns pompierii de la Detașamentele Bradu și Pitești cu o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost găsit în stop cardio respirator de către pompieri. Acesta a fost coborât din nacelă, iar echipajele medicale i-au efectuat manevre de resuscitare, iar în cele din urmă a răspuns eforturilor salvatorilor.

Conform reprezentanților ISU Argeș, omul prezintă funcții vitale, însă este inconștient, intubat și transportat la spital.

Acum este intubat în secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean.

La locul tragicului eveniment au ajuns și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, precum și polițiștii Secției Rurale Căteasca.

Potrivit primelor cercetări, se pare că bărbatul de 33 de ani, din Hârsești, este angajat al unei firme de construcții. Acesta făcea lucrări la acoperișul unei hale, iar la un moment dat a fost prins între nacela pe care o manevra și o grindă metalică. Deocamată nu se știe cu exactitate în ce împrejurări s-a produs incidentul, dar sunt verificări în desfășurare.

Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a fost sesizat cu privire la acest eveniment.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 196, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni”, anunță IPJ Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scenariul Cutremur la Vidraru. Ce localități ar “rade” barajul? În câte minute?

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole