Pensiile care depășesc cuantumul veniturilor din timpul activităţii- recalculate!

de | 02.03.2023 09:28 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Pensiile care depășesc cuantumul veniturilor din timpul activităţii- recalculate!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț care vizează mii de români. Potrivit acestuia, toate pensiile care depășesc valoarea salariului, vor fi recalculate, indiferent de categoria socio-profesională din care fac parte cetățenii.

Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumurile veniturilor casate în timpul activității. Este vorba despre absolut toate pensiile care depășesc valoarea salariului, absolut toate pensiile indiferent de categoria socioprofesională din care fac parte beneficiarii lor”, a spus Marius Budăi la România TV.

Ministrul precizează că nicio pensie nu va mai depăși salariul avut în activitate, iar aici se încadrează inclusiv pensiile din sistemul de justiție. Totodată, Marius Budăi a subliniat faptul că nu este vorba despre impozitare, ci despre recalculare astfel încât să nu mai depășească nicio pensie salariul avut în activitate.

Există o modalitate de calcul, o știm cu toții, avem modalitatea foarte bună din procentul respectiv să nu depășească venitul, se calculează procentul, însă nu aici este problema. Problema este ca, în final, să avem un proiect de lege agreat cu Comisia Europeană și să fie publicat în Monitorul Oficial astfel încât să intre în vigoare”, a adăugat ministrul Muncii.

Foto News.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

TikTok ar putea fi interzis pe telefoanele de muncă ale acestor români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marius Budăi