Pitești. Cu cât se majorează taxele și impozitele locale în 2024?

de | 02.03.2023 09:56 | Știri, Economic, Județean, Pitești

Primăria din Pitești a anunțat ieri pe pagina de Facebook că a publicat în transparență decizională, până la data de 4 martie, proiectul de hotărâre – impozite și taxe locale 2024.

”Proiect de hotărâre – impozite și taxe locale 2024, Pitești: în transparență decizională, până pe 4 martie! Reamintim că procesul de elaborare a proiectului de hotărâre privind „stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2024” se află în perioada de transparență decizională”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook. Detaliile și documentația pot fi vizualizate pe site-ul instituției.

Reduceri mari pentru mijloace de transport hibride

În referatul de aprobare se precizează că ”în conformitate cu prevederile art. 491 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Sumele indexate se aprobă prin hotărâre a consiliului local și se aplică în anul fiscal următor”. Mai departe, se precizează că pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este afișată rata inflației pentru anul 2022 de 13,8%. O veste bună pentru piteștenii care au mijloace de transport hibride, propunerea este de reducere a impozitului cu 75%. În ceea ce privește impozitul pe clădiri și impozitul pe teren, pentru clădirile și terenurile neîngrijite situate în intravilanul Municipiului Pitești, propunerea este ca acesta să se majoreze cu 500%. Creanțele fiscale restante, aflate în sold la data de 31.12.2023, mai mici de 40 lei se anulează, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect aprobat de Guvern. Închirierea apartamentelor din clădirile cu risc seismic ridicat, interzisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: