Renault și Geely, acord cu Aramco

de | 02.03.2023 10:06 | Știri, Economic, Național

Informația momentului. Trei companii mari au venit cu un anunț important. Gigantul petrolier Aramco a fost de acord cu preluarea unei participaţii minoritare la noua societate mixtă dedicată motoarelor pe combustie ce a fost înfiinţată de producătorii auto Renault SA şi Zhejiang Geely Holding, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La începutul anului, Reuters informa că Aramco din Arabia Saudită este implicată în negocieri avansate care vizau preluarea unei participaţii de până la 20% în noua entitate înfiinţată de Geely-Renault. Joi, firmele au anunţat că Geely şi Renault ar urma să deţină participaţii egale la noua entitate independentă. În urma acordului, Aramco devine primul mare producător major de petrol care va investi în industria auto. Parteneriatul dintre Renault şi Geely creşte implicarea miliardarului chinez Li Shufu în industria auto europeană. De altfel, fondatorul Geely, Li Shufu, deţine şi pachete de acţiuni la Aston Martin Lagonda Ltd., Mercedes-Benz AG şi marca Lotus. Noua entitate va avea 19.000 de angajaţi în 17 fabrici şi trei centre de cercetare-dezvoltare în Europa, China şi America de Sud, putând produce anual peste cinci milioane de motoare cu combustie internă, hibride şi hibride plug-in. În noiembrie anul trecut, Renault şi Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto. Societatea mixtă va dezvolta și tehnologii pentru carburanţi mai curaţi.

Foto descriptiv. Sursă foto: RFI România.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru crescătorii de porci. A fost aprobat ajutorul de minimis de 1200 lei/scroafă/an

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Renault

Ultimele articole