(VIDEO) Incendiu în Berevoiești! O casă a luat foc din cauza instalației de Crăciun

de | 14.12.2023 19:52 | Județean, Eveniment, Importante

Informații noi 23:43

Trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD au intervenit, în această seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă cu etaj din comuna Berevoiești, din cauza instalației de Crăciun.

Până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat să stingă flăcările, dar acestea s-au extins cu repeziciune.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și la etajul unu, pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp din casă.

Din fericire, în momentul izbucnirii incendiului nu se afla nicio persoană în interiorul casei.

Potrivit ISU Argeș, a existat pericolul ca focul să se extindă și la câțiva brazi și anexele din apropierea construcției, însă, din fericire, salvatorii argeșeni au reușit evitarea acestui lucru. Intervenția a durat aproximativ două ore, până la lichidarea completă a focarelor.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efect termic al curentului electric produs la nivelul unei instalații de iluminat.”, transmite ISU Argeș.

Sărbători în siguranță! Recomandările ISU Argeș

În această perioadă, locuinţele şi gospodăriile sunt împodobite, conform tradiției, cu ghirlande și casete luminoase, instalații de lumini ornamentale și alte obiecte de decor, care utilizate cu defecțiuni sau necorespunzător, pot să umbrească Sărbătoarea Crăciunului.

În acest context, pompierii militari argeșeni atrag atenţia cetăţenilor asupra pericolului de incendiu la care se expun prin utilizarea instalaţiilor electrice decorative defecte şi a ornamentelor necorespunzătoare sau prin manifestarea neglijenţei în folosirea mijloacelor de încălzire şi a surselor de foc.

Pentru a evita evenimentele nedorite care ar putea umbri bucuria sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeș recomandă următoarele:

  • pomul se va amplasa la o distanţă corespunzătoare faţă de sursele de căldură (sobe, calorifere electrice, reşouri, aeroterme sau alte aparate de încălzire);
  •  pomul va fi montat astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare (uşi, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea în caz de incendiu);
  • instalaţiile electrice de iluminat, care împodobesc pomul, trebuie să fie în perfectă stare, fără improvizaţii;
  •  sub brad nu se vor aşeza lucruri care se pot aprinde sau arde uşor;
  •  instalaţia de iluminat nu va fi lăsată aprinsă în perioadele de timp când nu sunt supravegheate, sau pe timpul nopţii;
  •  artificiile şi lumânările, vor fi amplasate astfel încât nici o ramură sau alt material combustibil să nu fie în apropierea acestora, aprinderea lor se va face numai de persoanele adulte și nu părăsiţi încăperea până ce acestea nu s-au consumat complet sau nu au fost stinse;
  • supravegheaţi permanent copiii astfel încât prin jocul lor în preajma pomului de iarnă, să nu se genereze un incendiu prin utilizarea de către aceştia a surselor de foc (chibrituri, lumânări, brichete);
  •  se recomandă ca în locuință să existe un stingător sau pătură de incendiu.

Știrea inițială

Pompierii argeșeni au fost solicitați, în urmă cu puțin timp, să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Berevoești.

La fața locului se deplasează pompierii cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, precum și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifestă la acoperișul locuinței și la etajul unu.

Potrivit ISU Argeș, până în prezent nu au fost identificate victime

Nu au fost identificate victime până în acest moment.
Nu sunt informații că ar fi persoane în interior.”, transmite ISU Argeș

Știre în curs de actualizare.

Foto/video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Polițiștii argeșeni-cu ochii pe vânzătorii de petarde și artificii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Berevoești