Adevărata poveste a lui Moș Crăciun!

de | 24.12.2022 16:29 | Știri, Lifestyle, Național

Ca să înțelegem cine este cu adevărat Moș Crăciun trebuie să aflăm sursa primară de unde a pornit întreaga magie a Crăciunului dar și omul din spatele poveștii.
Astfel, totul începe cu Sfântul Nicolae din Myra (Demre), cel care stă la baza poveștii noastre. El a fost un episcop creștin al provinciei Licia din Anatolia bizantină ce a trăit în secolul al patrulea. Sfântul Nicolae a fost renumit pentru faptul că împărțea cadouri oamenilor săraci, potrivit libertatea.ro.

Legenda din spate spune că acesta dăruia câte 100 de galbeni fetelor sărace înainte măritiș pentru ca ele să nu ajungă să se prostitueze, conform sursei citate. Așadar, mulți cred că Sfântul Niculae este adevăratul Moș Crăciun.
Totuși, legenda creștină susține că Moș Crăciun este un personajul negativ. Se spune că acesta i-ar fi tăiat mâinile soției, Crăciuneasa, pentru ca o primise în gazda pe Fecioara Maria și îi oferă un adăpost în grajd, fără acordul lui. Maica Domnului îi lipește, prin minune, mâinile la loc Crăciunesei, iar minunea îl convinge pe Crăciun să creadă. Acesta, de fericire, face o hora cu toate slugile. După horă începe să împartă sfintei familii daruri:lapte, caș, urda și smântână. Aici este el transfigurat într-un sfânt, care aduce copiilor cadouri în ajunul nașterii lui Iisus.

În anii 1800, acestuia i s-au atribuit elemente ca sania, clopoțeii, renii, etc., iar în 1860, acesta apare ilustrat în cotidianul american Harper’s Illustrated Weekly. El poartă într-un costum roşu, ornat cu nasturi negri şi cu o curea din piele. Povestea trece timp de aproape 30 de ani prin sute de desene și astfel ia naștere povestea.

Imaginea lui Moș Crăciun din prezent este concepută chiar de către compania Coca-Cola. Acestă imagine a fost creată de Haddon Sundblom care l-a prezentat ca pe un bătrân dolofan și vesel, cu un sac de daruri în spate si o barbă foarte mare. El vine într-o sanie trasă de reni tocmai de la Polul Nord și coboară pe hornul caselor în ajunul Crăciunului, pentru a aduce daruri tuturor copiilor.

Sursa Foto Monitorul de Galati

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

5 cadouri pe care să NU le oferi de Crăciun! Aduc ghinion

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sfântul Nicolae

Ultimele articole