Tot adevărul despre droguri. Mama unui dependent: ”Cei care nu ați pornit pe acest drum să nu o faceți!”

de | 13.04.2024 22:51 | Pitești, Lifestyle

File din realitate. O realitate parcă luată dintr-un film ce ar înspăimânta și pe cei mai tari de inimă, lacrimi, vorbe de alinare, aplauze la scenă deschisă. Toate acestea s-au întâmplat astăzi în cadrul caravanei ”Generație fără bariere – Suntem altfel”, ce a ajuns la Pitești într-o sală de circa 800 de persoane, majoritatea tineri.

Sursă foto și video: anchetaonline.ro Sursă foto și video: anchetaonline.ro Sursă foto și video: anchetaonline.ro

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse implementează până pe data de 30 aprilie 2024, Proiectul ”Generație fără bariere – Suntem altfel”, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Proiectul a inclus o sesiune de formare și o caravană itinerantă, prin care se interacționează direct cu studenții și comunitățile locale pentru informarea și creșterea gradului de conștientizare privind riscurile consumului de droguri și importanța sănătății mintale. Caravana a fost prezentă în cele mai importante centre universitare, printre care, astăzi, la Pitești.

Daria și Alexandra, două tinere de la Teen Challenge, și-au spus astăzi fără bariere poveștile legate de consumul de droguri. După ce au ajuns jos și au pierdut viața pe care o știau, familia, prietenii adevărați, au realizat că nu asta își doresc și au cerut ajutor, iar azi sunt două tinere reabilitate care se gândesc la viitor.

La eveniment a venit ministrul MFTEȘ, Natalia Intotero, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, Marius Pîrvu, subprefectul de Argeș, inspectorul școlar general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, directorul DGASPC Argeș, Tatiana Eftime, Marius Neacșu, coordonator la CPECA Argeș, reprezentanții CCS Pitești, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Penitenciarul Mioveni, IPJ Argeș, Serviciul de Ambulanță, SMURD, precum și reprezentanții altor instituții în domeniu, dar și foști consumatori, părinții acestora și specialiști în domeniu. De departe, momentele care au cutremurat auditoriu au fost poveștile celor două foste consumatoare, dar și al Eugeniei Șerban, mama unui consumator.

Sursă foto și video: anchetaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doliu în familia vicepreședintelui Adrian Bughiu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Minsietrul Familiei