Adio, alimentare la unguri! Doar mașinile înmatriculate la ei beneficiază de prețul plafonat!

de | 26.05.2022 21:00 | Anunțuri, Administrație, Economic, Național, Știri

Viktor Orban, premierul Ungariei, anunță că doar automobilele înmatriculate în Ungaria vor mai avea dreptul de a cumpăra combustibili la preţuri plafonate, asta după ce tot mai mulți români, dar și străini, au ajuns să treacă granița pentru a face economie.

punct de trecere frontiera - Adio, alimentare la unguri! Doar mașinile înmatriculate la ei beneficiază de prețul plafonat!

Traficul de frontieră la granița de vest a țării a crescut considerabil după ce guvernul de la Budapesta a plafonat prețurile de carburanți. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România, precizează Digi24. Pentru unii șoferi, acest demers economic înseamnă o diferență considerabilă în propriile portofele. Aceasta poate să ajungă  de până la 150 de lei în cazul unui plin, iar distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km.

viktor orban - Adio, alimentare la unguri! Doar mașinile înmatriculate la ei beneficiază de prețul plafonat!

În asemenea condiții, Viktor Orban a decis că doar automobilele înmatriculate în Ucraina vor avea dreptul de a cumpăra motorină și benzină la prețuri reduse, pe când cumpărătorii străini vor fi nevoiți să plătească prețul întreg.

Gergely Gulyas, parlamentar al Ungariei, precizează că străinii profită de pe urma prețurilor plafonate la combustibil.

Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, precizează Gergely Gulyas. De asemenea, acesta atestă și faptul că Ungaria are chiar cele mai mici prețuri din Europa la combustibil. Valul de clienti straini reprezintă „o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării”, sustine oficialul maghiar.

Prețul carburanților în Ungaria

Prețul carburanților este plafonat în Ungaria la doar 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru reprezintă 6,33 lei per litru de benzină și motorină.

În schimb, în România, benzina este la un preț mediu de 8 lei, iar motorina se vinde în medie cu până la 8,8 lei.

De asemenea, este în vigoare o limită de cantitate  100 de litri. Deși pentru autoturisme acest lucru nu reprezintă o problemă, pentru camioanele cu rezervor de peste 150 de litri, limitarea creează dificultăți.

 

Prețul carburanților în România

Pe de altă parte, prețurile carburanților în țară continuă să crească. La Pitești, la aproape toate stațiile de carburanți un litru de benzină a depășit 8 lei, iar motorina se apropie de pragul de 9 lei litrul.

Pentru a studia prețul carburanților din Europa, accesați linkul aici!

 

 

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două TIR-uri aflate în mers – doborâte de vânt

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Ucraina