MAREA ÎMPĂRȚEALĂ! Bate vântul schimbării în fruntea instituțiilor publice!

de | 26.05.2022 20:30 | Administrație, Județean, Politic

Colegii de alianță, liberalii și social-democrații au început să își împartă funcțiile de conducere ale instituțiilor județului, iar – până acum – PSD pare să iasă pe plus.  Bifând doi subprefecți, un secretar de stat, șeful de la Inspectoratul Școlar General și cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, social-democrații avansează vertiginos în cursa pentru obținerea unor posturi importante în sistemul public. Și mai urmează.

◾Zilnic, se aude că a fost schimbat managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, dr. Luminița Paul. Conform acelorași bârfe, aceasta ar urma să fie înlocuită de o colegă de breaslă, dar și de partid (PNL adică): Cristina Avădani. Aceasta este membru în PNL Curtea de Argeș, iar- la ultimele alegeri din cadrul organizației județene – a obținut funcția de vicepreședinte, afiliat Departamentului pentru Politici în Sănătate. Cristina Avădani a lucrat și la Ambulanța Vâlcea, iar în prezent activează în cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

Managerul Luminița Paul, care coordonează încă Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, ocupă funcția din 2020, de la începutul pandemiei. A coordonat instituția în cea mai grea și solicitantă perioadă a acesteia, când colegii săi au fost cei mai expuși virusului SARS-CoV-2, fiind primii care mergeau să preia bolnavii și, apoi, cei care efectuau teste pentru depistarea COVID, la domiciliu. După doi ani crunți, cu multe provocări, sarcini în plus și stres peste măsură, managerului Luminița Paul i s-ar răsplăti efortul cu o ejectare din funcție.

◾Și la Cadastru bate vântul schimbării. Aici, funcția de conducere ar fi vizată de PSD. Social-democrații argeșeni s-ar strădui să îl readucă pe fotoliul de director pe Radu Bănică, cel care a coordonat și în trecut instituția. Radu Bănică este în prezent consilier local la Pitești din partea PSD și șef al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Costești. Acum se încălzește pe margine, ca să ia locul șefului său, Alexandru Postelnecu, membru PNL.

În ce instituții s-au făcut deja rocadele între aliați

◾ La Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, rocada s-a făcut în urmă cu două săptămâni. Liberalul Ion Samoilă, care se alăturase relativ recent PNL, a fost înlocuit de o colegă de serviciu, Anița-Maria Neacșu, care a condus Departamentul pentru Relații de Muncă din cadrul ITM Argeș. Numirea sa este ca urmare a susținerii pe care o are din partea PSD. Ion Samoilă a condus ITM Argeș din martie 2020 până în mai 2022. După ce a fost numit pe post, acesta a anunțat că a primit delegarea ca urmare a performanțelor sale profesionale, acumulate în cei 20 de ani în inspecția muncii și că intenționează să se alăture PNL.

◾ O altă funcție adjudecată de PSD în Argeș a fost Inspectoratul Școlar General Argeș. Dumitru Tudosoiu, care este și consilier local la Pitești, din partea PSD, s-a întors pe funcția de inspector școlar general, după aproape doi ani de la expirarea mandatului, timp în care la conducerea instituției s-au succedat două reprezentante ale PNL, Liliana Murguleț și Alina Manea. Atât Dumitru Tudosoiu, cât și Radu Bănică sunt susținuți pentru a ocupa aceste funcții de conducere de către președintele PSD Pitești, Cristian Gentea.

Dumitru Tudosoiu - MAREA ÎMPĂRȚEALĂ! Bate vântul schimbării în fruntea instituțiilor publice!

◾În primă fază, au fost schimbați subprefecții. Cei doi reprezentanți ai liberalilor, Dragoș Predescu și Lucian Ionescu, au predat ștafeta lui Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu, ambii membri PSD. Inițial, conform algoritmului național, trebuia ca prefectul să fie schimbat, dar la Argeș s-a negociat cu cedarea celor două locuri secunde de la conducerea Prefecturii pentru păstrarea în funcție a lui Radu Perianu.


„Dacă nu va fi cutremur, la 1 iulie vom avea un manager nou și la Teatrul „Alexandru Davila

 

Consiliul Județean Argeș caută din nou manager pe placul său pentru Teatrul „Alexandru Davila”, după ce s-a dispensat de actorul Bebe Cotimanis și, mai apoi, i-a făcut vânt (amiabil, firește) și lui Felix Goldbach, adus cu recomandări călduroase, de la Târgoviște.

Pe 1 iulie vom avea un nou director, „dacă nu va fi cutremur sau nu se va întâmpla altă nenorocire”, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

adrian bughiu - MAREA ÎMPĂRȚEALĂ! Bate vântul schimbării în fruntea instituțiilor publice!

La acest moment, la conducerea instituției funcționează un management în sistem de interimat asigurat de doamna Nina, contabil-șef, mai anunță Bughiu. Din sursele noastre, femeia ar fi cât se poate de nefericită și s-ar simți ridicol că a trebuit să asigure acest interimat. Numai șefuleții de la CJ nu realizează ridicolul și au transformat teatrul argeșean într-un experiment cât se poate de trist.

La acest moment, singurul lucru la care se gândesc este lucrarea de reabilitatea a Teatrului de Păpuși, care va înghiți sume generoase. Cotimanis a vrut să-i ajute cu relațiile sale și să asigure proiectare gratuită făcută de arhitecți de primă mână. S-a izbit însă de un zid.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Firma unui apropiat al Robertei Anastase construieşte o sală de sport în Argeș! 18 miliarde lei vechi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bebe Cotimanis | Bogdan Minciunescu | Dragoș Predescu | Pitești | PNL | PSD

Ultimele articole