Adio stare de urgență în Italia! Atractivă în 2022 pentru turiști!

de | 01.04.2022 17:34 | Știri, Național

Începând cu data de 1 aprilie 2022, Italia a ridicat starea de urgență în care se afla din 31 ianuarie 2020. Dar ministrul sănătății, Roberto Speranza, le transmite italienilor și tuturor oamenilor, că pandemia nu s-a terminat, deoarece aceasta nu are ”un buton de off care să facă virisul să dispară”, ci doar ”începe o nouă fază.”

După doi ani de pandemie, Guvernul italian trage linie peste COVID 19. A înregistrat aproximativ 160.000 de decese, a fost prima țară occidentală lovită puternic de virus cu peste 14.000 milioane de cazuri, clasându-se pe locul opt în lume la numărul de infectări.

Ca și în restul altor țări europene, de la începutul lunii martie, infecţiile în Italia, au crescut din nou de la o zi la alta, dar s-au stabilizat pe o linie dreaptă în ultima săptămână. Acestă stabilitate este rezultatul campaniei de vaccinare care s-a dovedit a fi un success – aproximativ 84% dintre italieni au primit cele două doze de vaccin recomandate, în timp ce peste 65% dintre persoane au făcut deja doza booster.

Guvernul din Italia a eliminat o serie de restricții

» limitele legate de numărul de personae aflate în sălile de sport;

» angajații de peste 50 de ani nu mai sunt obligați să se vaccineze;

» terasele pot primi clienți fără certificatul verde;

» pentru transportul public, local sau regional nu mai este necesar certificatul verde;

Dar Italia păstrează totuși și restricții precum:

» masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise până la data de 30 aprilie 2022;

» angajații din sănătate sunt obligați să se vaccineze;

» au fost relaxate restricțiile pentru turiști, însă rămâne obligatorie prezentarea certificatului Covid 19 la intrarea în țară și completarea formularului de localizare.

» Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro, alte subiecte ale zilei!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19 | Italia

Ultimele articole