Adjunctul IPJ Florin Mocanu și alți 11 polițiști – băgați în anchetă disciplinară după un control IGPR

de | 16.07.2022 17:30 | După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Știri

  • 12 dintr-o lovitură la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș

Lovitura o reprezintă demararea cercetării disciplinare pentru mai multe cadre, în frunte cu adjunctul Inspectoratului, comisarul-șef Florin Mocanu. Nu ar lipsi din lista nefericiților, conform surselor de la nivelul instituției, nici alți oameni din structura de comandă, cum ar fi șeful de la Ordine Publică sau comandantul și adjunctul Poliției Curtea de Argeș. (Camelia Bădulescu)

Întreaga cercetare are la bază un control operat recent de către echipele IGPR trimise special în județ pentru verificarea unor aspecte care țin de sistemul silvic și care – dacă este să ne luăm după consecințele controlului – nu au ieșit deloc bine, asta în ciuda faptului că structurile din Argeș responsabile de acest domeniu se plasează pe un loc fruntaș la nivelul inspectoratelor din țară.

Ce au descoperit oamenii trimiși din Capitală urmează să fie verificat mai departe, în amănunt, procedura de declanșare a cercetării disciplinare deschizând o adevărată cutie a Pandorei între unii dintre cei mai importanți jucători din IPJ Argeș. Întrucât Inspectoratul nu este deloc străin de jocurile de culise care marchează activitatea oricărei instituții, nici acest episod nu scapă de speculațiile privind interese ascunse în spatele unui control urmat de ancheta internă.

Tragerea pe DREAPTA a poliției argeșene – teoria constatată a marilor schimbări IPJ

Cea mai efervescentă teorie lansată legat de cercetarea disciplinară declanșată vizează dorința mai multor superiori de a obține tragerea comisarului-șef Florin Mocanu pe linie moartă din conducerea Inspectoratului, astfel încât calea spre fotoliul de adjunct să fie deschisă pentru alți ofițeri, mai bine… cotați în preferințele structurilor de comandă naționale și locale, instituționale și politice. Mișcarea s-ar dori a fi făcută cât mai rapid, având în vedere că protocoalele centrale de guvernare presupun, anul viitor, anumite rocade la nivelul ministerelor, inclusiv al Ministerului de Interne.

Discuțiile din spatele acestui control venit cu pasiune și finalizat cu mai mulți ofițeri în bătaia puștii se învârt în jurul dorinței liberalilor care controlează în prezent ministerul de a-și asigura garda din teritoriu înainte de rocada cu PSD. Adevărate sau doar speculative (până la apariția unor date concrete privind motivul anchetei disciplinare împotriva celor 12 cadre IPJ, în frunte cu adjunctul), aceste noi discuții se înscriu într-un serial mai amplu despre accelerarea unor inițiative de tragere pe… dreapta a poliției argeșene.

Episoadele trecute au vizat, în toamnă, promovarea comisarului Adrian Dumitrașcu (ofițer cu state vechi, dar, în același timp, soțul uneia dintre doamnele-lider în PNL) la nivelul Secției 1 de Poliție Pitești, iar cele următoare par să vizeze – dincolo de poziția de adjunct IPJ – mai multe structuri urbane.

Curtea de Argeș nu se simte bine, Mioveniul e pe țeavă

Actuala conducere de la Curtea de Argeș (oraș cu mai multe valori de simbol) nu se simte prea bine după acest control dur, urmat de ancheta disciplinară, iar – mai departe – se anunță obiectivul Mioveni.

colaj Cristian Mihalcea Marian Iordache - Adjunctul IPJ Florin Mocanu și alți 11 polițiști – băgați în anchetă disciplinară după un control IGPR

Acolo, comisarul-șef Cristian Mihalcea a făcut față până acum săbiilor ascuțite în interiorul IPJ, dar ar trebui să se pregătească să facă față unei noi runde, având ca obiectiv plecarea sa de la comanda Poliției din localitatea Dacia. Rundă care a început deja, spun gurile rele, fiind avut în vizor accesul comisarului-șef la informații clasificate (accesul de tip ORNIS) care ar urma să-i fie retras, punându-l astfel în imposibilitatea de a-și mai exercita funcția, după modelul Gheorghe Lupescu la IJJ. Pe Mihalcea îl despart, la Mioveni, câteva luni de pensia oficială, pregătirile de pe front corespunzând, întâmplător sau nu, cu acest punct de cotitură din cariera polițistului argeșean intrat în război declarat cu oameni din structura de conducere a Inspectoratului. Pentru fotoliul său ar fi avut în vedere Marian Iordache, unul dintre ofițerii bine cotați în sferele de decizie, care, în prezent, conduce Poliția Câmpulung.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ginerele primarului Poșircă, ofițer de Poliție Economică – încătușat pentru luare și dare de mită!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Mocanu | Gheorghe Lupescu | IGPR

Ultimele articole