Adrian Miuțescu: “Aviz favorabil în Comisia pentru industrii și servicii pentru proiectul de lege privind reducerea accizei și a TVA la carburanți”

de | 04.10.2022 18:28 | Știri, Județean, Politic

Proiectul de lege al parlamentarilor Forța Dreptei pentru reducerea TVA și a accizei la carburanți (PLx 297/2022) a primit marți aviz favorabil în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

Anunțul a fost făcut de deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru în comisie și vicepreședinte al partidului Forța Dreptei. Proiectul de lege a fost respins la Senat, dar Camera Deputaților este cameră decizională.

Amintim că parlamentarii Forța Dreptei au prezentat încă din februarie proiectul de lege pentru reducerea accizei la carburanţi cu 50% și reducerea TVA până la 5% pentru o perioadă determinată. Această reducere de acciză ar fi generat o reducere substanțială a preţului carburanţilor și ar fi stopat creșterea inflației.

 

Avizul de azi, din Comisia de Industrii și Servicii, din care fac parte, ne dă speranța că prețurile la pompă ar putea scădea sesizabil.

 

Compensarea de 50 de bani a prețurilor carburanților, decisă de Guvern, nu e suficientă, e nevoie de măsuri care să ducă la o ieftinire considerabilă.

 

Proiectul Forța Dreptei, de reducere a accizei și a TVA la carburanți, este o soluție care trebuia aplicată de mult, pentru a reduce inflația. Sper ca, atunci când va ajunge pe ordinea de zi a plenului, colegii deputați să voteze acest proiect de lege și să dea astfel o gură de oxigen mediului de afaceri, transportatorilor, dar și fiecărui șofer din România, care a simțit pe propria piele efectele inflației și ale crizei energetice”- a declarat deputatul argeșean Adrian Miuțescu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Forta Dreptei propune cresterea pensiilor cu aproximativ 18%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu