anchetaonline.ro

Dezbatere LIVE “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”

de | 04.10.2022 18:09 | Știri, Eveniment, Pitești

Astăzi, marți, 4 octombrie, a avut loc la Pitești, dezbaterea “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”, la care au participat importanți oameni de afaceri, primari și directori de instituții din Argeș.

Aceștia au fost încurajați să iți spună toate problemele pentru a fi notate și duse mai departe în Parlament și în forurile decizionale. Câteva dintre temele care au fost dezbătute s-au enumerat: Drumul Expres Mioveni-Pitești, Centura de sud a Piteștiului, Podul de pe DN67B din comuna Poiana Lacului, DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea, situația Transfăgărășanului, dar și programul de mobilitate pentru transportatori, infrastructura din județul Argeș, și problema diurnelor și a parcărilor pentru odihna șoferilor, etc.

pnl - Dezbatere LIVE “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”

Vezi aici dezbaterea LIVE

Gazda evenimentul a fost chiar Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, care a declarat:

Îmi face mare placere să mă aflu astăzi în mijlocul unor adevărați ambasadori ai Argeșului și Romaniei, transportatorii argeșeni, fiindcă pretutindeni, pe autostrăzile Europei, în fiecare zi întâlnim mii de camioane înmatriculate în Argeș.

Pe lângă faptul că afacerile dumneavoastră au cifre de afaceri impresionante fiindcă sunteți cu toții manageri de succes, prin activitatea desfășurată ați creat mii de locuri de muncă. Acest lucru trebuie să motiveze și responsabilizeze și mai mult fată de dvs și cetățenii care așteaptă de la noi drumuri mai bune.

Argeșul este județul cu cea mai proastă infrastructură, în condițiile în care avem peste 1.200 de km de drumuri județene”.

Alina Gorghiu a cerut directorului CNAIR, prezent în sală, extinderea perioadei de circulație pe Transfăgărășan. De asemenea, aceasta a anunțat că vine cu o veste buna legată de drumul național care străbate comuna Rucăr:

Sper ca una dintre discuțiile de astăzi să fie și despre Transfăgărășan. Îl rog pe domnul director CNAIR sa ia in calcul prelungirea programului circulației pe Transfăgărășan. În acest sens cât si pentru alocarea de fonduri guvernamentale pentru îmbunătățirea calității acestui drum, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu și colegii săi au strâns sute de semnături de la hotelierii argeșeni.

Totodată, îi mulțumesc mult domnului director al CNAIR, Cristian Pistol, pentru că acum 2 săptămâni a acceptat o discuție mai apăsată cu mine pe subiectul infrastructurii rutiere argeșene. Mă întorceam de la Rucăr, pe DN 73D, și credeți-mă că îmi era rușine că avem așa drumuri. Așa că l-am sunat pe domnul Pistol și i-am expus problema. Și de curând mi-a dat o veste bună, dar îl las pe domnia sa să vă dea veștile bune.

Trebuie să știți că nu voi ezita să sun miniștrii, secretarii de stat, directorii de agenții, pentru a le sesiza problemele existente. În mine veți găsi întotdeauna un sprijin”.

Astfel, se are în vedere modernizarea drumului Transfăgărășan pentru a-l pune în valoarea în anul ce urmează.

Nu vom inchide drumul cat timp conditiile meteorologice permit circulatia.”, a precizat directorul general CNAIR.

Mai mult de atât, acesta a primit și o listă cu 60 de semnături de la hotelieri din zonă.

Alina Gorghiu a sesizat gravitatea problemei cu privire la drumurile naționale, așa că a făcut toate demersurile pentru a face drumul DN73D, sa intre în reabilitare.

Mă întorceam de la Rucăr, pe DN 73D, și credeți-mă că îmi era rușine că avem așa drumuri. Așa că l-am sunat pe domnul Pistol și i-am expus problema”, a informat Alina Gorghiu la dezbatere.

“Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”, adaugă ea.

pnl 1 - Dezbatere LIVE “Momentul adevărului. Ce facem cu infrastructura și cu transporturile rutiere?”

Cristian Pistol – Director general CNAIR

Cele două porțiuni privind reabilitarea sunt pe DN 73D, una la km 40+100 și alta la Km 46+200. Documentațiile pentru achiziție și expertize tehnice sunt acum la Achiziții. Drumul necesită consolidare deoarece în aceste zone se produc tasări din cauza infiltrațiilor de apa în corpul drumului”, a precizat directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Acesta spune ca până la jumătatea anului 2023 contractul pentru reabilitarea DN73D va fi semnat.

 

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

BREAKING NEWS! Deputatul Bălășoiu este cercetat pentru VIOL!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | CNAIR | Cristian Pistol | DN73D | PNL | Transfăgărășan