Doi adulţi şi un copil de 8 luni, salvaţi de la înec de pompieri

de | 08.06.2024 19:41 | Național, Eveniment

Un incident nefericit a avut loc astăzi, în localitatea Streisângeorgiu din Hunedoara.

Doi adulţi şi un copil de doar 8 luni au mers la scăldat și au fost la un pas de a se îneca. Ei au rămas izolaţi pe o insulă a râului Strei, în urma deversării unui lac de acumulare al unui baraj din amonte.

Speriați, adulții au sunat imediat la 112. În urma apelului, la fața locului au intervenit de urgență pompierii hunedoreni.

Potrivit news.ro, în timp ce se deplasau spre locul unde se aflau cele trei persoane izolate, salvatorii au ținut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în brațe.

Trei persoane, 2 adulţi şi un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în localitatea Streisângeorgiu, oraşul Călan, au fost salvate de pompierii din Hunedoara şi Deva, după ce au rămas izolate, în această după-amiază, pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei. La sosirea salvatorilor, cele 3 persoane se aflau pe o suprafaţă de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată şi cu un volum din ce în ce mai mare”, a transmis ISU Hunedoara.

Misiunea pompierilor a fost una dificilă, însă au reușit să-i aducă în siguranță la mal.

La intervenție au participat inclusiv pompieri scafandri și alpiniști.

IMG 20240608 WA0001 1024x768 1 - Doi adulţi şi un copil de 8 luni, salvaţi de la înec de pompieri

Foto: ISU Hunedoara

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Trei incendii de vegetație în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Deva | Hunedoara

Ultimele articole